Мінфін - Курси валют України

Встановити
21 листопада 2019, 12:13

ДАБІ повернула сертифікат ЖК «Лейпцизький» Київміськбуду

Державна архітектурно-будівельна інспекція повернула за рішенням суду сертифікат Житловому комплексу Лейпцизький, який побудував Київміськбуд. Про це «Мінфіну» повідомив керівник сервісу онлайн перевірки нерухомості Monitor.Estate Володимир Копоть.

Державна архітектурно-будівельна інспекція повернула за рішенням суду сертифікат Житловому комплексу Лейпцизький, який побудував ХК Київміськбуд.
Фото: rbc.ua

Що означає повернення сертифікату

  • На час розгляду судової справи — в вересні-жовтні 2019 року — сертифікат деякий час був відсутній в реєстрі Дозвільних документів ДАБІ. Наразі, запис про його видачу поновлено.

  • Отримання сертифікату означає, що будинок готовий до заселення, забудовник може оформлювати право власності на квартири та передати правовстановлюючі документи своїм інвесторам.

Де знаходиться ЖК

Житловий комплекс знаходиться у Печерському районі Києва. Будівельна адреса ЖК: вул. Лейпцизька,13. Комплекс бізнес-класу від Київміськбуд. На сайті девелопера комплексу є посилання на дозвільні документи.

  • Замовник будівництва: ТОВ «Мрія-Плюс»

  • Генеральний проектувальник: ТОВ «Виробничо-технічна агенція»

  • Генеральний підрядник: ТОВ «Ягуар»

Через що був конфлікт

ЖК «Лейпцизький» отримав сертифікат 13 серпня 2019 року. Але, за даними онлайн сервісу юридичної перевірки новобудов Monitor.Estate, документ було видалено з реєстру дозвільних документів ДАБІ на підставі рішення органу про скасування сертифікату.

Причина: неподання забудовником документів, необхідних для прийняття рішення про видачу сертифіката.

Рейтинг забудовників Києва за 1-2 квартал 2019

Замовник будівництва ТОВ «Мрія-плюс» звернувся до суду про визнання протиправною відмову Державної архітектурно-будівельної інспекції у видачі сертифікату про готовність будинку до введення в експлуатацію.

Чого чекати інвесторам

Наразі, сертифікат повернуто до реєстру дозвільним документів ДАБІ на підставі постанови Шостого апеляційного адміністративного суду у справі  від 9 липня 2019 року. Сертифікат чинний.

«Інвестори, що придбали квартири в цьому ЖК, можуть не турбуватись. За нашим прогнозом, касаційна інстанція залишить постанову Шостого апеляційного адміністративного суду без змін, а отже сертифікат й надалі залишиться чинним. Наскільки мені відомо, нещодавно було присвоєно поштову адресу по вул. Лейпцизька, 13», — розповів СЕО Monitor.Estate Володимир Копоть.

Коментарі

Щоб залишити коментар, потрібно увійти або зареєструватися