Мінфін - Курси валют України

Встановити
14 листопада 2019, 14:46

Слабка звітність знизила акції Tencent на 2%

Фінансовий звіт китайської компанії виявився гіршим, ніж того очікували аналітики. Як повідомляє lblv.com, котирування Тенсент впали більше, ніж на 2% після виходу фінзвітності. Зниження китайської економіки негативно вплинуло на діяльність не тільки невеликих компаній, але і великих корпорацій.

Прибуток інтернет-гіганта в минулому кварталі знизився на 13%. Також відзначається зниження доходів від реклами і збільшення витрат великого інвестиційного портфеля. Так як Тенсент займався активною закупівлею контенту для Нетфлікс, його витрати збільшились на 21%.

Експерти робили ставки на те, що компанія повернеться до розвитку ігрового сегмента після дев'ятимісячної перерви, яка істотно погіршила показники бізнесу в минулому році. Але зниження росту економіки у державі, конкуренція з ByteDance за рекламу і онлайн-трафік, а також політика всередині корпорації не сприяли її відновленню.

По завершенню третього кварталу Тенсент отримав прибуток у розмірі 2,9 мільярда доларів. Відзначається, що загальний дохід компанії склав 13,8 мільярда доларів, що більше минулорічного показника на 21%. Значення операційного прибутку знизилося на 7% – до 3,6 мільярда доларів.

Дохід від ігрового бізнесу виріс у річному співвідношенні на 11% – до 4,1 мільярда доларів. Порівняно із третім квартальним періодом минулого року, дохід від мобільних ігор піднявся на чверть, тоді як від PC-ігор – знизився на 7%.

Аналітики lblv.com очікують, що показники покращаться у четвертому кварталі. Великі надії покладаються на платну версію Call of Duty для мобільних гаджетів. Тільки за перший тиждень після виходу додатку його завантажили більше ста мільйонів користувачів. Це в чотири рази перевищує кількість завантажень мобільної версії Fortnite.

Експерти відзначають, що мобільні ігри будуть активно розвиватися в майбутньому. Tencent може отримати хороший прибуток від цього сегменту, якщо візьметься за інтернаціоналізацію ігрового бізнесу.

Єва Орлова, фінансовий аналітик LBLV.ru

Джерело: Мінфін