Мінфін - Курси валют України

Встановити
10 листопада 2019, 16:30

У МВС хочуть арештовувати на 15 діб за водіння «підшофе»

Міністерство внутрішніх справ планує посилити покарання за водіння в нетверезому стані і додатково до штрафів ввести адміністративний арешт на 5, 10 або 15 діб. Про це заявив в ефірі OBOZTV заступник міністра внутрішніх справ Антон Геращенко.

Міністерство внутрішніх справ планує посилити покарання за водіння в нетверезому стані і додатково до штрафів ввести адміністративний арешт на 5, 10 або 15 діб.
Фото: mind.ua

Законопроект подадуть у Верховну Раду вже найближчими часом.

За що будуть арештовувати

  • Перший раз — або штраф, або адміністративний арешт до 5 діб. Залежить від грубості порушення правил дорожнього руху. Якщо людина в нетверезому стані зупинилася на знак патрульного, то суд може визначити штраф.

  • Якщо за водієм ще довелося гнатися, перш ніж його зупинити — то може бути арешт.

  • У разі повторного порушення пропонується арешт на 10-15 діб.

«Якщо суддя побачить, що другий раз за рік або за два роки спіймали на водінні в нетверезому стані, то буде приймати рішення щодо арешту. І неважливо, буде це депутат місцевої ради або мільйонер. Будь ласка, посидь. Тому що є багаті люди, які не хочуть викликати собі таксі, а хочуть їздити по місту п'яними. І це часто закінчується жахливими трагедіями», — додав Геращенко.

Коментарі - 5

+
0
biser5
biser5
10 листопада 2019, 17:42
#
«Нет на свете милее доброй души человеческой.»
+
+75
GrugoriyHoland
GrugoriyHoland
10 листопада 2019, 20:46
#
Уважаемая редакция! Выбирайте источник информации, пожалуйста. Мало того, что новость озвучил Геращенко, но и сама «новость» на сомнительном ресурсе! А вообще то что бы кого то лишить свободы, даже на 15 Суток, необходимо решение Суда! И для «посадки» в этом случае необходимо изменения в законодательную базу, а это не один месяц пленарных заседаний! Да и ссылаться на «говорящую» голову Геращенко, после его деятельности за последние 5 лет как то не совсем этично!
+
0
satro
satro
11 листопада 2019, 10:24
#
Так и пишут же «решением судьи»... Не переживай так.
+
0
Captain  Cisco
Captain Cisco
11 листопада 2019, 11:09
#
А в гражданском обществе хотят сажать за крышевание, поборы и коррупцию.
Не пью вообще, но с нашими правохоронителями ни одно повышение их полномочий к добру не ведет.
+
0
Yoji K
Yoji K
11 листопада 2019, 11:47
#
Какой вообще смысл сажать на 15 суток? Кроме штрафа и лишения прав, нужны общественные работы часов 100-200. Хоть польза какая то будет.
Щоб залишити коментар, потрібно увійти або зареєструватися