Мінфін - Курси валют України

Встановити
7 листопада 2019, 8:47

Як змінилися міжнародні резерви України за місяць — звіт НБУ

Станом на 1 листопада 2019 року міжнародні резерви України становили $21,4 млрд (в еквіваленті). У жовтні вони майже не змінилися, зменшившись всього на 0,2%. Про це йдеться у повідомленні регулятора.

Станом на 1 листопада 2019 року міжнародні резерви України становили $21,4 млрд (в еквіваленті).
Фото: ua.news

Що впливало на резерви

  • Операції Уряду з управління державним боргом.

Загалом за минулий місяць уряд сплатив за обслуговування та погашення державного та гарантованого державою боргу в іноземній валюті $632,3 млн (в еквіваленті). З цієї суми $475,5 млн було спрямовано на обслуговування та погашення облігацій внутрішньої державної позики в іноземній валюті, $78 млн – за єврооблігаціями, решта коштів – за іншими зобов’язаннями перед іноземними кредиторами та міжнародними фінансовими організаціями. Ці витрати були частково компенсовані надходженнями на користь уряду 262,1 млн євро від міжнародних партнерів, у тому числі Єврокомісії.

 Отримати +$25 на торговий рахунок Weltrade

  • Операції Національного банку на міжбанківському валютному ринку.

Надлишкова пропозиція валюти, сформована українськими експортерами та іноземними портфельними інвесторами, дала змогу Нацбанку поповнити резерви на $193,9 млн (чиста купівля). Загалом операції з купівлі валюти Національним банком становили $424,9 млн, у тому числі $274,9 млн за єдиним курсом, а $150 млн – шляхом вибору найкращого курсу. Водночас для згладжування надмірних коливань гривні в бік знецінення Нацбанк упродовж місяця продав $231 млн за єдиним курсом.

Читайте також: Чисті міжнародні резерви НБУ зросли до $12 мільярдів

  • Переоцінка фінансових інструментів (зміна ринкової вартості та курсу гривні до іноземних валют). У минулому місяці їхня вартість збільшилася на $115 млн (в еквіваленті).

Такий обсяг міжнародних резервів покриває 3,4 місяця майбутнього імпорту, що є достатнім для виконання зобов’язань України та поточних операцій Уряду і Національного банку.

Раніше повідомлялося

  • Міжнародні резерви України протягом останніх місяців тримаються в межах $21-22 млрд.

  • У вересні, незважаючи на пікові виплати за зовнішнім держборгом, вони знизилася на 2,6%, проте збереглися у зазначеному діапазоні.

  • Раніше повідомлялося, що Нацбанк збільшив планові обсяги інтервенцій з купівлі валюти на міжбанку до $30 млн на день.

 Пасивний дохід від CardService:
ставка 25% +1,5% бонус від «Мінфіну»

  • Минулого місяця уряд і Нацбанк направили на обслуговування та погашення державного і гарантованого державою боргу в іноземній валюті майже $2 млрд, враховуючи зобов'язання за єврооблігаціями і перед МВФ.

Читайте також: Валюта дешевшає: хто і що стоїть за зміцненням гривні

  • Близько половини цих видатків було компенсовано за рахунок чистої купівлі валюти Національним банком на міжбанківському валютному ринку.

Чисті міжнародні резерви — це різниця між валовими резервами і залишком заборгованості НБУ і Мінфіну за кредитами перед МВФ.

Коментарі - 3

+
0
AleksandrBank
AleksandrBank
7 листопада 2019, 9:47
#
Пока все впорядке. Ноябрь более благоприятный для откупа валюты, это показывают реалии. «Вбросы негатива» сейчас на рынке вообще отражаются.
+
0
QGS
QGS
7 листопада 2019, 12:02
#
Но придёт декабрь и всем станет весело;)
+
0
rredrred
rredrred
10 листопада 2019, 20:37
#
Это да. рассказать людям что будет?
Щоб залишити коментар, потрібно увійти або зареєструватися