Мінфін - Курси валют України

Встановити
29 жовтня 2019, 14:14

Після презентації AirPods Pro акції Apple подорожчали до максимуму

Акції відомого техгіганта досягли нового максимуму. Компанія Apple представила оновлені бездротові навушники. AirPods Pro відрізняються від попередньої версії наявністю таких функцій як шумоізоляція і «прозорість», зазначає lblv.com.

Переваги AirPods Pro

У гаджет вмонтовані два мікрофони – внутрішній і зовнішній, які сприяють шумозниженню. Спеціальна програма допомагає мікрофону відстежувати зовнішні звуки і фільтрувати їх, не пропускаючи у вухо. Така система зниження шуму адаптує звуковий сигнал двісті разів на секунду.

Ще однією перевагою нового гаджету є можливість перемикання на «прозорий» режим. Це дозволяє слухати музику і одночасно контролювати те, що відбувається навколо. Отримати такий ефект допомагає зовнішній мікрофон, який ловить звуки навколишнього середовища і накладає їх на музику в навушниках. Пристрій працює на чіпі Н1, виробництвом якого компанія займається самостійно. Без підзарядки робота навушників триває до п'яти годин.

З 30 жовтня гаджет з'явиться у магазинах Сполучених Штатів і ще 25 країн світу. На офіційному сайті зазначена вартість у 249 доларів.

Як відреагували акції техгіганта?

Після анонсу AirPods Pro цінні папери компанії піднялися на 0,9%. Позитивно відреагували на новину інвестори Apple, а також біржові аналітики. Експерти підняли річну ціль акцій з 260 до 285 доларів США.

Аналіз роздрібних продажів та інтернет-магазинів вже сьогодні показує, що продажі презентованих минулого місяця смартфонів виявилися вищими за очікування Уолл-стріт. Думки аналітиків щодо зростання продажів розділилися – одні вважають, що у четвертому квартальному періоді річний обсяг продажів айфонів зменшиться, тоді як інші твердо впевнені – продажі будуть тільки рости.

Загальна відвідуваність офіційних магазинів Еппл в день початку продажів айфонів 11 версії зросла на 37%, тоді як в минулому році показник склав всього 32%, зазначає lblv.com. Це вказує на те, що інтерес до нової продукції збільшується, а також є індикатором, який показує попит на смартфони до кінця року. Аналітики радять купувати акції компанії, чекаючи їх підвищення протягом року на 14,5%.

Олександр Миронов, фінансовий аналітик LBLV.ru

Джерело: Мінфін