Мінфін - Курси валют України

Встановити
22 жовтня 2019, 16:42

Андрій Довбенко: Україна повинна змінити ставлення до екології

18 серпня на вершині вулкана Ог відбулася символічна «церемонія прощання» з Огйокудлем — першим льодовиком в Ісландії, який був визнаний мертвим (таким, що припинив рух). Ця крижана брила утворилася близько 700 років тому. За даними NASA, на початку XIX століття площа Огйокудля становила 15 квадратних кілометрів, сьогодні — менше одного. Учасники церемонії, в числі яких була присутня прем'єр-міністр Ісландії Катрін Якобсдоуттір, встановили пам'ятну табличку, на якій вигравіювано формула вуглекислого газу «CO2». У травні 2019 року був зафіксований рекордний в історії людства показник забруднення атмосфери цим хімічним елементом.

Причина «смерті» Огйокудля — глобальне потепління. Згідно доповіді Всесвітньої метеорологічної служби, сьогодні значення середніх температур на 1,1 градус більше в порівнянні з доіндустріальним періодом. Через постійне нагрівання земної кулі:

  • мільйони людей щорічно страждають від почастішали природних катаклізмів (засух, повеней, ураганів, лісових пожеж і т.д.);
  • за останні 55 років на планеті розтанули 9 трильйонів тонн льоду;
  • збільшується озонова діра над Антарктикою.

Не потрібно бути вченим, щоб зробити висновки про реальність і масштабності кліматичний змін. Літо 2019 року стало найспекотнішим за всю історію спостережень в Європі. Тільки в червні в Україні було побито відразу 11 температурних рекордів. Юрист з Києва Андрій Довбенко впевнений: українська влада і суспільство, як і весь світ в цілому, більше не має права на екологічну бездіяльність.

Інформація про юриста Андрія Довбенко

Останні новини про юриста Андрія Довбенка були пов'язані з його весіллям. Важко знайти ЗМІ, яке б не згадало про сімейне свято Довбенко в зв'язку з присутністю на ньому глави Офісу президента України Андрія Богдана. Деякі інтернет-видання також розтиражували інформацію про те, що Андрій Довбенко, нібито, є «смотрящим» за Мін'юстом. Чи так це насправді?

Частково відповідь на це питання дає біографія Андрія Довбенка. Ось деякі факти:

  1. Андрій Миколайович Довбенко народився і виріс в Івано-Франківській області;
  2. Вищу юридичну освіту здобув у Києво-Могилянській академії;
  3. Почав кар'єру вже під час навчання у вищому навчальному закладі;
  4. Після отримання диплому влаштувався на роботу в відому в усьому світі аудиторську компанію PricewaterhouseCoopers, а ще через деякий час перейшов в Ernst & Young;
  5. У 2016 році став керуючим партнером юридичної фірми Neokleus & Dovbenko;
  6. До серпня 2018 року Довбенко Андрій Миколайович керував власною компанією юридичних послуг Evris, потім — залишив юриспруденцію, щоб займатися венчурним інвестуванням в технологічні стартапи.

Андрій Довбенко не пов'язаний з Мін'юстом. Юрист ніколи в своїй, досить успішній, професійної біографії не працював у відомстві і стверджує, що особисто не знайомий з екс-міністром юстиції Павлом Петренко. Петренко також говорив журналістам, що йому не знайомий Андрій Миколайович Довбенко. Весь так званий компромат на Андрія Довбенка масово з'явився в інтернеті в 2015 році. За словами самого адвоката, сталося це в рамках PR-кампанії «Андрій Довбенко і Мін'юст», в якій конкуренти намагалися очорнити його репутацію. Навіть досить поверхневий аналіз показує, що юрист і адвокат Андрій Довбенко та його зв'язки з Міністерством юстиції України — тема, яка актуалізується зацікавленими особами через сумнівні інтернет-ресурси.

Нова еко-стратегія уряду

За підсумками 2018 року Україна:

  • зайняла 9 місце у рейтингу найбільш забруднених побутовими відходами країн світу за версією Світового банку;

  • стала 49-й на планеті за рівнем забруднення повітря (дані організації AirVisual).

Як вважає Андрій Довбенко, екологічні проблеми сучасної України були «запрограмовані» ще з часів, коли країна була частиною Радянського Союзу. Тоді промислові потужності зводилися з ігноруванням вимог щодо захисту оточуючого середовища. Ситуація ще більше погіршилася, коли на радянських заводах і фабриках почало старішати очисне обладнання, а інвестиції на оновлення інфраструктури брати було просто нізвідки.

Усвідомлюючи масштабність проблеми, влада вирішила об'єднати міністерства промисловості та екології. У відомстві планують:

  1. Посилювати контроль над шкідливими викидами в атмосферу;
  2. Впроваджувати енергозберігаючі технології на державних підприємствах;
  3. Розвивати «зелену» енергетику і т.д.

Всі попередні роки українська політична еліта ставила економічну доцільність вище за екологічну. Довбенко Андрій Миколайович впевнений: заради захисту природи всі профільні контролюючі відомства в Україні повинні, в першу чергу, припинити бюрократичну метушню і переділ власності. На кону стоїть майбутнє всієї планети і кращого часу прийняти цей виклик вже може не бути.

Коментарі - 3

+
+37
Lamo
Lamo
22 жовтня 2019, 17:47
#
По загрязнению бытовыми отходами мы одни из лидеров только по причине оскотинившегося населения - уровень культуры ниже плинтуса у большинства и это вопрос министерства культуры и отсутствия нормальной системы дрессировки (неотвратимости наказания).
+
+14
arpavl
arpavl
22 жовтня 2019, 18:20
#
Смешно читать про экологии, когда ставки в банках на электрокары больше (5-8%), чем на обычные ДВС жоповозы (toyota и другие 0.01%)
+
0
Lamo
Lamo
22 жовтня 2019, 18:51
#
Ну и сами электрокары по всем параметрам полный шлак + в 2 раза дороже нормальных кроссоверов. ну и изготовление электрокаров, особенно их аккумуляторов, на другом краю от сохранения природы
Щоб залишити коментар, потрібно увійти або зареєструватися