Мінфін - Курси валют України

Встановити
10 жовтня 2019, 14:23

Зеленський підтримує ліквідацію схем з ФОП

Президент Володимир Зеленський підтримує прийняті Верховною Радою закони, спрямовані на ліквідацію схем ухилення від сплати податків через фізосіб-підприємців. Про це він заявив в ході прес-марафону 10 жовтня, пише finclub.

Президент Володимир Зеленський підтримує прийняті Верховною Радою закони, спрямовані на ліквідацію схем ухилення від сплати податків через фізосіб-підприємців.
Фото: president.gov.ua

«Все, що вони хотіли, – це побороти такі корупційні схеми. Ось до чого цей законопроект, от до чого було це рішення. Думаю, вони на правильному шляху. Це забезпечить нам вихід економіки з тіні, всі повинні платити податки», – сказав Зеленський.

На думку президента, прийняті закони покликані припинити використання схем з ФОП для ухилення від сплати податків.

Прем'єр-міністр Олексій Гончарук заявляв, що ФОП не варто переживати щодо подальших дій уряду, на відміну від бізнесу, який проводить оптимізацію за рахунок великої кількості ФОП.

Читайте також: Нові закони про торгівлю не вплинуть на чесних ФОП

Мета прийнятих Верховною Радою законів, зокрема, закону про обов'язкові касові апарати (РРО) для торговців, полягає в тому, щоб змусити великий бізнес припинити ухилятися від сплати податків.

Що відомо

  • З 1 січня 2017 року ФОП та самозайняті особи, які не отримують дохід від підприємницької діяльності, зобов'язані сплачувати ЄСВ на рівні мінімального страхового внеску за місяць (в 2019 році – 918,06 грн).

Читайте також: Найбільші фінкомпанії створили онлайн-петицію проти закону про РРО

  • Голова парламентського комітету з питань фінансів, податкової та митної політики Данило Гетманцев висловився про можливу заборону фізичним особам-підприємцям надавати послуги. Мова йшла про те, що ФОП можуть дозволити тільки торгувати і займатися виробництвом.

  • Це обмеження хочуть ввести з метою боротьби з використанням великим бізнесом спрощеної системи оподаткування для мінімізації податків при виплаті заробітних плат.

  • Пізніше Гетманцев дав роз'яснення своїм словам.

Читайте також: Три головні проблеми нового Закону про РРО і чим це загрожує бізнесу

  • Він також зареєстрував у парламенті новий законопроект, яким пропонує на місяць скасувати штрафи за несплату ЄСВ при закритті ФОП.

Коментарі - 5

+
+49
Barmaley33
Barmaley33
10 жовтня 2019, 15:21
#
А какой конкретно закон ликвидирует схемы с ФЛП?
+
+15
Bischof
Bischof
10 жовтня 2019, 16:08
#
Ну конечно, если окружить себя махровыми фискалами типа Гетманцева и Верланова, они и не такое в уши вольют. Может президент всё таки поинтересуется мнением реальных предпринимателей? Вон петиция на его сайте уже набрала почти 12к голосов.
+
0
petrivanov
petrivanov
10 жовтня 2019, 20:41
#
Линк давайте
+
+4
Bischof
Bischof
10 жовтня 2019, 22:35
#
Вот:

https://petition.president.gov.ua/petition/74060
+
0
Італій .
Італій .
10 жовтня 2019, 21:33
#
Президент Владимир Зеленский поддерживает принятые Верховной Радой законы, направленные на ликвидацию схем уклонения от уплаты налогов через физлиц-предпринимателей.

А он в курсе что Верховная Рада ещё ничего не приняла?
Щоб залишити коментар, потрібно увійти або зареєструватися