Мінфін - Курси валют України

Встановити
6 жовтня 2019, 15:12

Амстердам вводить найбільший туристичний податок у Європі

З початку 2020 року за кожну ніч в готелі Амстердама туристам доведеться платити додатково до 7% від загального рахунку за проживання ще й 3 євро туристичного податку. Про це повідомляє UBR з посиланням на CNN.

З початку 2020 року за кожну ніч в готелі Амстердама туристам доведеться платити додатково до 7% від загального рахунку за проживання ще й 3 євро туристичного податку.
Фото: traveller-eu.ru

Що це значить

  • Це означає, що за ніч в однозіркових готелях туристи заплатять більше податків, ніж у кращих п'ятизіркових готелях інших великих столицях Європи.

Журналісти CNN підрахували, що за ніч в готелі, у двомісниому номері зі спільною ванною кімнатою за €132,46 туристичний податок складе €15,97, з яких €9,97 за номер плюс по €3 особи.

Для порівняння, у Берліні, де туристичний податок становить 5%, зупинитися в дорогому готелі, де зупинялися такі відомі особистості, як Барак Обама, Анжеліна Джолі і Майкл Джексон, коштувати близько €250 на добу, а податок складе €11.

З якою кредиткою краще їхати за кордон.
Рейтинг карт

Цей збір будуть платити ті, хто знімає квартиру через онлайн-сервіси бронювання. На всіх цих сервісах плата підніметься до 10% від вартості житла.

Не платити туристичний збір влади дозволять лише за дітей до 16 років. Набагато дешевше обійдеться кемпінг в наметах, за який доведеться заплатити всього лише €1. Також повідомляється, що Амстердам буде вимагати плату податку в €8 з людей, які прибули в місто на човні.

Коментарі - 3

+
+45
Kanarej
Kanarej
6 жовтня 2019, 20:22
#
Далековато до Амстердама плыть на лодке... Но вот разбить палатку на улице красных фонарей - это конечно было бы круто :)
+
0
QGS
QGS
6 жовтня 2019, 22:26
#
Так может сделаем Амстердам у себя будем налог брать кредити МВФ отдадим а если повезет то ещё плюс пойдём;)))
+
+24
GrugoriyHoland
GrugoriyHoland
7 жовтня 2019, 5:22
#
Чтобы писать такую информацию, надо начинать с рассказа о туристической инфраструктуре, от транспорта до отелей, о том, что в любом городе турист чувствует себя комфортно от цен до транспорта, об отношении граждан к туристам, о том что как таковой автомобиль в любом городе просто не нужен.  о многом другом. И самое замечательное, что все отели при заказе номера больше двух суток дают большие скидки ( особенно на праздники), в любом городе учитывается любой бюджет туриста. И  на фоне всего этот налог не замечается. Не буду делать рекламу, но на днях заказывал в одной (4 звезды) сетевой гостинице  два номера на семь дней (Новый Год) по цене как за полных четыре суток.  И считаю, что по уровню положительных эмоций поездка в Голландию компенсирует все, и расходы на бензин, и расстояние , и не приятные моменты пересечения границы.
Щоб залишити коментар, потрібно увійти або зареєструватися