Мінфін - Курси валют України

Встановити
5 жовтня 2019, 16:30

ЄС виключить із чорного списку «податкових гаваней» Швейцарію та ОАЕ

Міністри фінансів ЄС мають намір виключити Об'єднані Арабські Емірати та Швейцарію зі списку країн, які вважаються «податковими гаванями». Про це йдеться в документі ЄС, пише mind.ua.

Міністри фінансів ЄС мають намір виключити Об'єднані Арабські Емірати та Швейцарію зі списку країн, які вважаються «податковими гаванями».
Фото: taxlink.ua

Що відомо

  • Це станеться наступного тижня. Однак у чорному списку залишаться три території, які належать США.

Передісторія

  • Брюссель створив чорний і сірий список податкових притулків у грудні 2017 року, після того, як були виявлені поширені схеми ухилення великими корпораціями від сплати податків.
  • Списки регулярно переглядаються для врахування змін до законодавства або додавання нових юрисдикцій.

Очікується, що на зустрічі 10 жовтня міністри фінансів ЄС виключать ОАЕ з чорного списку. Тихоокеанський архіпелаг Маршаллові Острови також буде виключений з цього списку.

ОАЕ, найбільший фінансовий центр, має бути вилучений зі списку, оскільки в вересні він прийняв нові правила для офшорних структур, йдеться в документі.

ОАЕ не стягує корпоративних податків, що робить його сприятливою територією для фірм, які прагнуть уникнути сплати податків.

У документі Євросоюзу також вказано, що Швейцарія виконала свої зобов'язання: податкова реформа, що пройшла в країні і вступає в силу в 2020 році, цілком задовольняє вимоги ЄС.

Албанія, Коста-Ріка, Маврикій і Сербія також мають бути виключені з сірого списку наступного тижня.

Хто залишиться в списку

  • 9 юрисдикцій: Беліз, Фіджі, Оман, Самоа, Тринідад і Тобаго, Вануату та три території США, Американське Самоа, Гуам та Віргінські острови США.

Держави з чорного списку стикаються з більш суворим контролем за фінансовими операціями з країнами Євросоюзу.

  • Десятки юрисдикцій по всьому світу залишаються в сірому списку, в тому числі Кайманові острови, Туреччина, Багамські острови і Бермудські острови.

Коментарі - 2

+
0
lika197
lika197
5 жовтня 2019, 16:45
#
МОЛОДЦЫ!
+
0
QGS
QGS
6 жовтня 2019, 23:12
#
Наш овгз круче офшоров;))
Щоб залишити коментар, потрібно увійти або зареєструватися