Мінфін - Курси валют України

Встановити
4 жовтня 2019, 10:13

Себастіан Рубай: 12 років на банківському ринку України

Заступник голови правління ПУМБ з напрямку роздрібного бізнесу Себастіан Рубай, особистість добре відома на українському банківському ринку.

Пан Рубай — поляк, але як це часто буває, вже давно свій серед українських банкірів. Себастьян має за плечима 14-річний міжнародний досвід роботи в банківському і фінансовому секторах. До 2007 року він працював на різних посадах в Sygma Bank (Польща) і в польській філії PricewaterhouseCoopers. З 2009 до 2014 року очолював банк Ренесанс Капітал. До топ-менеджменту ПУМБу Себастіан Рубай приєднався у вересні 2014 року. Себастіан Рубай був визнаний кращим роздрібним банкіром 2019 року за версією FinAwards.

Сьогодні Себастіан Рубай відзначає День свого народження. Скажімо так — він 5 років в ПУМБ, 12 років на ринку України, і трохи більше — на цій Землі.

«Мінфін» зібрав думки і побажання колег і партнерів банкіра, та також корисні цитати з різних інтерв'ю і публікацій самого Себастіана.

5 думок про гроші та інвестиції:

  1. Заощадження потрібно зберігати там, де вони будуть приносити користь. Один з видів зберігання заощаджень — це депозит

  2. Куди вкласти гроші залежить від того, скільки грошей у вас є, який у вас апетит до ризику і на який термін ви хочете вкладати гроші.

  3. Добре, що люди вчаться інвестувати в інші інструменти, крім банківського вкладу. Так створюється основа для розвитку фондового ринку.

  4. Найбільшу кількість клієнтів приверне не той, хто запропонує високі ставки, а той, хто запропонує надійність і залишить за клієнтом контроль за коштами.

  5. Всі банки хочуть бути в смартфонах своїх клієнтів. Чим це вигідно для клієнтів — відповідь очевидна. Банки не тільки будуть пропонувати клієнтам широкий функціонал мобільного банкінгу. Клієнти стануть партнерами у створенні додатків.

Колеги та партнери про банкіра:

«Дорогий Себастіан, щиро вітаю з Днем народження. Час роботи з тобою протягом двох років 2013-2015 в Банку Ренесанс Капітал згадую як один з найбільш яскравих періодів. Особливо вражала твоя працездатність і креативність, а також уміння бачити коріння проблеми. Особливим уроком для мене були твої управлінські якості — створювати і вести команду, підтримувати кожного її члена, в тому числі і мене. Бажаю міцного здоров'я і натхнення реалізовувати той величезний потенціал, яким ти володієш», — директор департаменту фінансового контролінгу НБУ Олег Стринжа.

«Себастіан, з днем ​​народження! Нескінченної енергії та драйву надихати нашу команду! Нових висот, яскравих досягнень і кайфу від життя!», — керівник управління з розвитку бренду роботодавця ПУМБ Світлана Тихоненко.

«З Себастіаном ми познайомилися в далекому 2007 або 2008 році, вже навіть не згадаю точно, в банку «Ренесанс Капітал». З того часу спливло дуже багато часу. Було багато яскравих перемог і цікавих проектів, криз, згортання бізнесу, перезапуск з нуля. Ми ребрендували банк, об'єднувалися з ПУМБ і стартували там. Між тим, нам вдавалося знаходити час для фана та драйву поза офісом. Себастіан, ніколи не забувай про здоровий баланс роботи і фана. Це саме твій competitive advantage як людини і менеджера. Збережи це! З Днем народження! Sto lat!», — голова департаменту роздрібних продуктів ПУМБ Дмитро Поліщук.

«Дорогий Себастіан. Я перевірив. Ми дружимо вже 14 років. І досі не розумію звідки ти береш свою енергію. Звичайно, розумію, що не прийнято імениннику загрожувати в привітаннях, але чесно зізнаюся — не раз, не два хотів тебе задавити, коли я за тобою не встигав. І, напевно, ще не раз і не два захочу. І ось того я тобі і собі бажаю — нехай ця енергія і мої злі думки нікуди не йдуть. Наступні 14 років. Як мінімум», — Ярек Сковрон.

«Себастіан, з Днем народження! Не так багато є лідерів, які вміють вести за собою людей і будувати бізнес. Ти вже не раз показав, що будувати бізрнес ти дійсно вмієштому багато хто хоче брати з тебе приклад. Ставай крутішим, впевненішим. Нехай у тебе все виходить, а часу вистачає не тільки на роботу, а також на сім'ю та спорт», — Директор по развитию бизнеса РЕНОМЕ-СМАРТ Валерій Сіроштан.   

«Найбільш зухвалий, блискавичний, найсправедливіший, з Днем народження! З чого зроблений Себастіан: лижі, штурвал яхти, цифри, сміливість, дружба, надійне слово і ніжна любов до роботи! », — Директор департаменту маркетингу АТ «Ощадбанк» Олена Ковальська.

«Себастіан, навколо тебе ростуть і розвиваються люди, бізнес. Ти вмієш створити атмосферу драйву, успіху і запалити колектив на досягнення великих цілей. Пригадую роботу в «Ренесанс Капіталі» як студентські роки, було все: яскраві злети, нові проекти на ринку, незабутні подорожі. Ти яскравий і сильний лідер! Бажаю залишатися собою, жити цікаво, надихати й надихатися, отримувати нові емоції і досвід, досягати цілей і по-справжньому радіти успіхам!», — Керівник департаменту продажів і партнерства Мінфін та Fsnance.ua Бобкова Валерія.

Коментарі - 4

+
0
MaxTirpiz
MaxTirpiz
4 жовтня 2019, 13:49
#
А  где  буковка  Р  в признаке  статьи ?
+
0
Юрий Гусев
Юрий Гусев
4 жовтня 2019, 14:13
#
Ее тут нет, так как это не коммерческий материал.
+
0
Anko
Anko
7 жовтня 2019, 0:45
#
Материал явно «лично-коммерческий» :))
+
0
larae1904
larae1904
4 жовтня 2019, 15:25
#
1 думка про гроші взагалі вау! Ні за що б про депозити не здогадалась! ))
Щоб залишити коментар, потрібно увійти або зареєструватися