Мінфін - Курси валют України

Встановити
3 жовтня 2019, 8:34

Кабмін затвердив продаж майна банкрутів через «ProZorro.Продажі»

Кабмін затвердив продаж майна підприємств-банкрутів через електронні аукціони «Прозорро.Продажі». Про це повідомив керівник «Прозорро.Продажі» Олексій Соболєв на своїй сторінці в Facebook.

Кабмін затвердив продаж майна підприємств-банкрутів через електронні аукціони «Прозорро.
Фото: lb.ua

Що це значить

  • Кабмін ухвалив Постанову, яка передбачає продаж майна банкрутів через дворівневу електронну систему.
  • А це означає, що аукціону з продажу майна банкрутів — не просто бути в системі Прозорро.Продажі, а ще й бути своєчасно.

За словами Соболєва, до цього часу, продаж майна банкрутів переважно відбувалося на закритому фізичному аукціоні зі штучно обмеженим доступом, предкваліфікацією та ручним визначенням (підняття табличок руками).

«Закриті аукціони — відповідний результат — кредитори в середньому отримували від продажу всього 8% від своїх вимог. Для порівняння в США рівень задоволення вимог кредиторів складає в середньому 50%», — повідомив Соболєв.

«Як доводить наш особистий досвід з продажу чого завгодно, ну хоча б проблемних активів-банків банкрутів, які до цього не продавалися роками, прозорість та відкритий рівний доступ — роблять свою справу і продають все за найвигіднішими цінами», — заявив він.

Що це дасть

  • Банки зможуть збільшити суми продажів на електронних аукціонах і повернути більше.

«Ну і от ми впевнені, що Прозорро.Продажі наблизять ці 8% до американських показників тільки в Україні. Наша дворівнева система повністю готова до того, щоб електронні прозорі торги запрацювали вже найближчим часом», — підсумував він.

Коментарі

Щоб залишити коментар, потрібно увійти або зареєструватися