Мінфін - Курси валют України

Встановити
2 жовтня 2019, 14:54

Кабмін ліквідував 10 регіональних митниць

Кабінет міністрів затвердив регіональну структуру Державної митної служби України (ГТС), скоротивши кількість митниць до 16 з 26. Про це написав голова Державної митної служби Максим Нефьодов у Facebook.

Кабінет міністрів затвердив регіональну структуру Державної митної служби України (ГТС), скоротивши кількість митниць до 16 з 26.
Фото: day.kyiv.ua

Що це значить

«Наступний крок у створенні Нової митниці — сьогодні Кабмін затвердив регіональну структуру. Замість 26 митниць буде 16, а також залишаються окремо лабораторія та кінологічний центр (там питання акредитації і сертифікації, тому їх „зливати“ дуже важко», — зазначив Нефьодов.

Що це дасть

За словами голови відомства, ці зміни покладуть початок боротьби з «феодалізмом», коли кожна митниця є «окремим князівством» зі своїми правилами і підтримкою керівництва обласної держадміністрації, прокуратури та силових структур, а також дозволять заощадити на адміністративних витратах за рахунок перерозподілу посад на користь оперативного складу.

Крім того, Нефьодов наголосив, що оптимізація регіональної структури ГТС дозволить скоротити для істотної кількості митних постів відстань до центру.

Читайте також: Нефьодов пропонує повернути ліміт 150 євро на посилки з-за кордону

Також у планах відомства створити Координаційно-моніторингову митницю, де митники будуть виконувати функції нагляду, створювати центри компетенцій за складними і ризикованими групами товарів, моніторингові групи для аналізу даних з кордонів, а також переглядати інформацію з камер, ваг, сканерів.

«Це проміжна структура, за якою ми відпрацюємо етапи шляху, що належить пройти наступного року для переходу на єдину юридичну особу», — підсумував Нефьодов.

Що відомо

  • Раніше голова Митної служби виступав за істотне скорочення кількості митниць до п'яти-шести з нинішніх 26.
  • Також Нефьодов обіцяв «чистки» керівників митниці.
  • Що стосується електронної митниці, вона повинна запрацювати в Україні приблизно через рік.

Читайте також: Митний конфіскат будуть продавати через Prozorro — Нефьодов

Коментарі - 4

+
0
3AMMuHuCTPA
3AMMuHuCTPA
2 жовтня 2019, 15:56
#
Оставить одну таможню.... на банковой.... чего уж там
+
0
Daos
Daos
2 жовтня 2019, 17:30
#
Пока не понятно, как это решит вопрос с коррупцией.
+
0
GrugoriyHoland
GrugoriyHoland
2 жовтня 2019, 19:29
#
Так проще контролировать потоки! Напомню, что 2011 году бывший руководитель ГТС Колетников сократил с 46 до 28 отделений региональных таможен — результат известен! Тоже самое происходит и сейчас — не выполнение плана, коррупция, контрабанда, все что было то и осталось, только сейчас все стали, понимая безнаказанность и отсутствие профессионализма руководства, набивать карманы! Изменений нет и не будет! Нефедов -человек Гройсмана и вся деятельность, это сплошной пиар и перераспределение потоков!

https://minfin.com.ua/blogs/grugoriyholand/122480/
+
0
Daos
Daos
2 жовтня 2019, 19:56
#
Если ничего не поменяется на таможне, соответственно ничего не изменится в стране. Если там будет коррупция и далее процветать, то чего ждать от других сфер? Таможня - это первое место, куда попадают люди, въезжающие в нашу страну, это как лицо страны. Может хватит уже этого позора на весь мир?
Щоб залишити коментар, потрібно увійти або зареєструватися