Мінфін - Курси валют України

Встановити
1 жовтня 2019, 18:50

Ощадбанк — переможець рейтингу журналу «Бізнес» у номінації «Цільове кредитування та міжнародні програми»

Ощадбанк здобув перемогу в номінації «Цільове кредитування та міжнародні програми» в щорічному рейтингу «Кращий банк для МСБ» від ділового медіа «Бізнес». Як відзначають укладачі рейтингу, цей результат цілком закономірний, враховуючи кількість варіантів, які Ощадбанк може запропонувати клієнтам. Як мінімум – це чотири програми кредитування, які реалізуються в партнерстві з фондом WNISEF, Європейським інвестиційним банком, Європейським інвестиційним фондом та Німецько-українським фондом.

топ

Програма соціального підприємництва з фондом WNISEF дає можливість отримати фінансування для розвитку соціально орієнтованих компаній за ставкою від 5% до 10% річних. Спільна з ЕІФ і ЄІБ програма «гарантійний механізм» робить доступним кредитування для клієнтів, у яких недостатньо застави на всю суму кредиту. За умовами програми клієнту достатньо надати забезпечення на 30% кредиту, решту 70% гарантує ЄІБ. Програма з ЄІБ дає можливість знизити ставку кредитування на 1,25% річних. Програма з НУФ дає змогу знизити ставку кредитування на 1% річних.

Ошад також посів друге та третє місця в номінаціях «Цінова пропозиція» за пошук можливостей здешевлення кредитів, у тому числі в рамках партнерських програм, та «Кращий продукт» – за програму мікрокредитування «Будуй своє». Заступник голови правління Ощадбанку Андрій Стецевич – серед кращих банкірів МСБ.

За даними SME Banking Club Ощадбанк:

  • Займає І місце за темпами приросту ресурсної бази МСБ та знаходиться в ТОП-3 за портфелем пасивів.
  • Посідає ІІІ місце на банківському ринку України за кількістю клієнтів.
  • Входить до ТОП-4 за кредитним портфелем МСБ та демонструє один з найшвидших темпів зростання. За 6 місяців 2019 року банк збільшив кредитний портфель МСБ на 1,4 млрд. грн. — ТОП-2.

При дослідженні лідерів на ринку обслуговування та кредитування малого та середнього бізнесу редакцією «Бізнесу» брались до уваги такі показники банківських установ, як портфель кредитів МСБ та його динаміка за 2018 рік та 6 місяців 2019 року, кількість клієнтів МСБ, частка кредитів МСБ у загальному обсязі виданих бізнесу кредитів. Було також враховано наявність нових продуктів, послуг, мобільних сервісів, тарифну політику та ін.

Коментарі

Щоб залишити коментар, потрібно увійти або зареєструватися