Мінфін - Курси валют України

Встановити
30 вересня 2019, 11:16

Гончарук розповів, коли Україна підпише програму співпраці з МВФ

Прем'єр-міністр Олексій Гончарук планує, що нова програма співпраці України з МВФ буде підписана в грудні цього року, передає Уніан.

Прем'єр-міністр Олексій Гончарук планує, що нова програма співпраці України з МВФ буде підписана в грудні цього року, передає Уніан.
Фото: nv.ua

Очікування уряду

«Колеги з авторитетної світової організації приїхали в Україну для того, щоб почати з нами переговори про нову програму на три роки. Це — початок переговорів, які будуть тривати, як мінімум, ще кілька місяців, до того моменту як в грудні, як ми це плануємо, буде підписана нова програма», — сказав він.

Прем'єр додав, що до моменту підписання нової програми буде кілька етапів переговорів. Так, через кілька тижнів ключові міністри уряду України відвідають офіс МВФ у США, де, як очікується, будуть досягнуті попередні домовленості про склад і структуру нової програми.

Читайте також: Гончарук «заспокоїв паніку» навколо програми співпраці з МВФ

Що відомо

  • Місія МВФ працювала в Києві з 12 по 26 вересня. За підсумками роботи заявила, що обговорення нової трирічної програми розширеного фінансування для України продовжиться в найближчі тижні.
  • Повідомлялося, що місія МВФ вважає недостатнім зростання економіки України. Його стримують слабка бізнес-середовище, корупція, неефективні держпідприємства.
  • Україна домовляється з МВФ про трирічну програму співпраці EFF (програма розширеного фінансування) вартістю 5-6 мільярдів доларів.

Коментарі - 6

+
+30
Olezhechka
Olezhechka
30 вересня 2019, 12:43
#
Дурень думкой богатие
+
0
Sshi Nakam
Sshi Nakam
30 вересня 2019, 13:02
#
Зачем развивать экономику,если можно брать кредиты.народ стерпит
горе специалисты в часах за 100 к$
+
0
magmerlin
magmerlin
30 вересня 2019, 14:18
#
«Васюкинские шахматисты внимали Остапу с сыновьей любовью. Остапа несло. Он почувствовал прилив новых сил и шахматных идей.»
«– Шахматы! – говорил Остап. – Знаете ли вы, что такое шахматы? Они двигают вперед не только культуру, но и экономику! Знаете ли вы, что шахматный клуб четырех коней при правильной постановке дела сможет совершенно преобразить город Васюки?»
+
0
bonv
bonv
30 вересня 2019, 14:50
#
Україна в найближчі п'ять років повинна залучити 50 млрд доларів інвестицій, щоб досягти зростання валового внутрішнього продукту (ВВП) на 40%. Про це в понеділок, 30 вересня, повідомив прем'єр-міністр Олексій Гончарук.
+
0
bonv
bonv
30 вересня 2019, 14:51
#
Поки що тільки консультації якщо не сказати що послали акуратно..
+
0
QGS
QGS
30 вересня 2019, 18:21
#
Кам видем реформ как не было так и нет
Щоб залишити коментар, потрібно увійти або зареєструватися