Мінфін - Курси валют України

Встановити
28 вересня 2019, 13:13

Європейська бізнес асоціація просить Раду прийняти закон про ринок таксі

Європейська бізнес асоціація просить транспортний комітет Верховної Ради підтримати законопроект про нове законодавче регулювання ринку таксі. Про це повідомляє прес-служба асоціації.

Європейська бізнес асоціація просить транспортний комітет Верховної Ради підтримати законопроект про нове законодавче регулювання ринку таксі.
Фото: today.ua

«Сподіваємося, що новий закон про таксі дозволить вивести перевезення з тіні, позбавитися від застарілих норм регулювання і замість цього ввести зрозумілі і рівні правила гри для учасників ринку», — заявив керівник департаменту представництва інтересів компаній-членів ЄБА Ігор Гоцик.

Він додає, що «в Україні вперше до реформування ринку послуг таксі підійшли так комплексно і професійно, що, безперечно, є позитивним сигналом».

Законопроект пропонує

  • Скасування необхідності отримання ліцензій для проведення діяльності з внутрішніх перевезень пасажирів на таксі, внутрішніх перевезень пасажирів легковими автомобілями на замовлення.

Натомість запроваджується обов’язок подання до Державної служби України з безпеки на транспорті повідомлення про початок надання послуг внутрішніх перевезень. (Наразі ліцензії є досить бюрократичними в отриманні та їх вартість дорівнює розміру одного прожиткового мінімуму для працездатних осіб, що діє на день прийняття рішення про видачу ліцензії, проте, без її наявності на бізнес накладаються суттєві штрафи в сотні тисяч гривень);

  • Введення категорії «автомобільний індивідуальний перевізник», який діє на підставі дозволу, що надає право здійснювати внутрішні перевезення пасажирів без реєстрації фізичної-особи підприємця;

  • Надання можливості укладення договору перевезення автомобілем в електронній формі;

 Кредитні картки для водіїв
  • Надання Державній службі України з безпеки на транспорті повноважень щодо здійснення перевірок дотримання законодавства шляхом здійснення контрольного придбання послуг;

  • Також Державній службі України з безпеки на транспорті буде надано функцію Державного реєстру автомобільних перевізників.

Коментарі - 1

+
0
Короткий  и непровокационный
Короткий и непровокационный
29 вересня 2019, 10:32
#
Опять лобби…
ПЕРЕВАГИ ЧЛЕНСТВА «eba»: Захист бізнес-інтересів вашої компанії
Європейська Бізнес Асоціація Водночас, в якості компромісного рішення, тимчасово на 2020 рік, можна розглянути варіант підвищення ставки для залізної руди з 8% до 10% та встановити мінімальний поріг рентабельності на рівні 150% від облікової ставки НБУ, що дозволить збільшити надходження до державного бюджету та не матиме катастрофічних наслідків для бізнесу.

Почему европейская? Компании находятся в Украине а ассоциация европейская.
Щоб залишити коментар, потрібно увійти або зареєструватися