Мінфін - Курси валют України

Встановити
26 вересня 2019, 12:20

Кабмін тимчасово залишив повноваження податкової міліції

Державна фіскальна служба, яка припиняє діяльність у зв'язку з реорганізацією, буде виконувати ряд функцій до повноцінного запуску Бюро фінансових розслідувань. Про це повідомила міністр фінансів Оксана Маркарова в Facebook.

Державна фіскальна служба, яка припиняє діяльність у зв'язку з реорганізацією, буде виконувати ряд функцій до повноцінного запуску Бюро фінансових розслідувань.
Фото: antikor.com.ua

Що це значить

Повідомляється, що Кабмін прийняв рішення розділити сервісну і правоохоронну функції Державної податкової служби.

Постанова забирає у ДПС функції з реалізації державної політики у сфері боротьби з правопорушеннями при застосуванні податкового законодавства, законодавства з питань сплати єдиного внеску на загальнообов'язкове державне соціальне страхування та з інших питань.

Ці функції тимчасово буде продовжувати виконувати ДФС.

За словами Маркарової, нове Бюро фінансових розслідувань буде створено як новий орган, і всіх співробітників туди наберуть на конкурсній основі.

Читайте також: Бюро фінрозслідувать об'єднає функції трьох силових структур — Гетманцев

«Тому немає жодного сенсу зараз переводити в рамках реорганізації частину податкової міліції в нову ДПС без конкурсів, щоб через 4 місяці знову переводити або звільняти», — написала вона.

Водночас, як зазначає міністр, ці місяці податкова міліція продовжить виконувати свою роботу разом з іншими правоохоронними органами та митницею, і не будуть втрачені поточні справи з конвертаційним центрам, нелегальними операціями з підакцизними товарами та спільними операціями.

Що відомо

  • 30 серпня у Верховній Раді був зареєстрований законопроект 1208 «Про Бюро фінансових розслідувань», автором якого є Данило Гетманцев.

  • У грудні 2018 року уряд вирішив розділити Державну фіскальну службу на Державну податкову та Державну митну служби. ДПС очолив Сергій Верланов, ДМС - Максим Нефьодов.

Коментарі

Щоб залишити коментар, потрібно увійти або зареєструватися