Мінфін - Курси валют України

Встановити
26 вересня 2019, 8:27

Призначений новий глава МВФ

Крісталіна Георгієва очолила Міжнародний валютний фонд (МВФ). Про це повідомляє РБК-Україна з посиланням на Reuters.

Крісталіна Георгієва очолила Міжнародний валютний фонд (МВФ).
Фото: ukrinform.ua

Що відомо

  • Болгарка Георгієва була призначена главою МВФ в середу, 25 вересня. Її обрали на 5 років. До цього вона обіймала посаду виконавчого директора Світового банку, а також була членом Єврокомісії.

«Георгієва, яка стане першим в історії МВФ керівником з країни з економікою, що розвивається, вступить на посаду з 1 жовтня, йдеться в повідомленні фонду», — йдеться в повідомленні.

  • Нагадаємо, 16 липня Крістін Лагард подала у відставку з посади директора-розпорядника Міжнародного валютного фонду у зв'язку з переходом на посаду президента Європейського центрального банку.

  • Лагард займала посаду директора-розпорядника МВФ з липня 2011 року. У період її керівництва Україна розпочала з МВФ три програми Stand-by в 2014 році, EFF в 2015 році і Stand-by в 2018 році.

МВФ і Україна

  • Місія Міжнародного валютного фонду (МВФ) продовжує роботу над новою програмою для України. За даними НБУ, представники МВФ поінформували членів ради НБУ про роботу над новою програмою і «висловили намір продовжувати конструктивний діалог у цьому напрямку».

  • Керівник місії МВФ відзначив позитивні зміни в економіці країни. За його словами, Україна змогла вийти з глибокої економічної кризи, і зараз з'являються нові можливості для впровадження структурних реформ.

Коментарі - 2

+
0
locustsucol
locustsucol
26 вересня 2019, 14:10
#
Украине, с нескрываемым желанием ее вождя снизить порог возраста для получения пенсий людям женского пола - ничего от МВФ не светит.
+
0
Andrey M
Andrey M
26 вересня 2019, 16:51
#
МВФ не виставляє конкретні вимоги по віку та інші подібні вимоги. Він виставляє вимоги по реалістичному та збалансованому бюджету та вимагає зафіксувати план дій які будуть на це направлені. Для них головне щоб позика в результаті була повернути в встановлені строки.
А ось наші можновладці зазвичай туди прописують підвищення пенс віку, збільшення ціни вартості комунильних послуг, тощо. Ну і потім нам на різних телешоу заливають що вони добрі а МВФ злий і вимагає такі нововведення. Впевнений, що якби замість цих «покращень» для населення влада взяла б зобов«язання по оподаткуванню виведеного капіталу, конкретні заходи та наслідки боротьби з контрабандою, контролю повернення ПДВ та недобущення його відшколувань по фіктивним угодам, тощо — то їх це задовольнило і вимог щодо пенс віку та іншого не стояло.
Щоб залишити коментар, потрібно увійти або зареєструватися