Мінфін - Курси валют України

Встановити
23 вересня 2019, 16:59

Зеленський підписав закон про штрафи для вантажного транспорту

Президент підписав закон про штрафи за порушення правил проїзду великогабаритного та великовагового транспорту, а також про закон про фінансування дорожнього господарства. Про це йдеться в повідомленні на сайті ОП,

Президент підписав закон про штрафи за порушення правил проїзду великогабаритного та великовагового транспорту, а також про закон про фінансування дорожнього господарства.
Фото: delo.ua

Закон про штрафи

Згідно з першим документом за порушення правил проїзду великогабаритних і великовагових транспортних засобів автомобільними дорогами, вулицями або залізничними переїздами накладаються штрафи:

  • в розмірі 500 неоподатковуваних мінімумів доходів громадян — у разі перевищення встановлених законодавством габаритно-вагових норм від 5% до 10%;
  • 1 тис. неоподатковуваних мінімумів доходів громадян — у разі перевищення габаритно-вагових норм від 10% до 20%;
  • 2 тис. неоподатковуваних мінімумів доходів громадян — за перевищення габаритно-вагових норм більш ніж на 20%.

Що це дасть

Зазначається, що мета документа — запобігти передчасному руйнуванню автомобільних доріг перевантаженими транспортними засобами, зменшенню витрат бюджетних коштів на їх відновлення, а також підвищення рівня безпеки дорожнього руху".

Оформити автоцивілку на вигідних умовах

Закон про фінансування дорожнього господарства

Крім того, глава держави підписав закон «Про внесення змін до Бюджетного кодексу України щодо джерел формування державного дорожнього фонду».

Документ нормує в бюджетному законодавстві питання розширення ресурсів на будівництво і ремонт доріг.

Читайте також: «Укравтодор» отримає 900 мільйонів кредиту від європейських банків

Що це дасть

  • В Офісі президента відзначають, що набуття чинності закону дозволить залучити додаткові ресурси для фінансування дорожнього господарства.

Коментарі - 4

+
+28
bublik
bublik
23 вересня 2019, 17:38
#
Другими словами перегруженным фурам разрешают убивать дороги но немножко подняли штрафы? Красота.
+
+13
nvr4d nvr4d
nvr4d nvr4d
23 вересня 2019, 22:29
#
Не то чтобы. Штрафы даже уменьшены - раньше за перегруз штрафовали в евро и верхнего предела не было. Но уплата штрафа не даёт права ехать с перегрузом. Для этого нужно приобрести разрешение.
900 млн. евро на системы WiM уже подписаны, так что вес на основных магистралях будет контролироваться автоматически и ездить с перегрузом станет попросту невыгодно. На всех дорогах в Харьковской области, где идёт ремонт, тоже обустраивают площадки для взвешивания грузовиков. Я искренне надеюсь, что на этот раз это таки дожмут.
+
+14
kotmatroskin
kotmatroskin
23 вересня 2019, 22:43
#
Ребята, норм закон, что за херню вы пишите! или может вы не ребята, а ботята или троллята? :)))
+
0
locustsucol
locustsucol
24 вересня 2019, 0:23
#
Для незнающего сколько было и что такое неоподатковуваний мінімум - т.е. для тебя - да, так и есть, вечело, и все хорошо...
Щоб залишити коментар, потрібно увійти або зареєструватися