Мінфін - Курси валют України

Встановити
23 вересня 2019, 14:55

НБУ виграв апеляцію у Баришівського суду по справі Рожкової

Київський апеляційний суд скасував постанову Баришівського райсуду Київської області про заборону виконувати посадові обов'язки першого заступника голови Нацбанку Катерині Рожковій. Про це повідомляє прес-служба НБУ.

Київський апеляційний суд скасував постанову Баришівського райсуду Київської області про заборону виконувати посадові обов'язки першого заступника голови Нацбанку Катерині Рожковій.
Фото: antikor.com.ua

Історія питання

В НБУ нагадують, що 11 червня 2019 року Баришівський районний суд Київської області заборонив Рожковій брати участь у засіданнях правління Нацбанку і виконувати обов'язки першого заступника голови НБУ.

Крім того, Київський апеляційний суд виніс окреме рішення, що стосується судді Баришівського райсуду Коваленко К.

Апеляційну скаргу Нацбанк аргументував тим, що суд не вправі забороняти НБУ та членам його правління виконувати повноваження. Адже законодавством не передбачена можливість припинення, призупинення чи заборони повноважень заступника голови Нацбанку «за рішенням суду».

Читайте також: Інтереси НБУ в судах буде захищати юркомпанія радника Зеленського

Про допущені суддею Баришівського райсуду Коваленко К. грубі порушення НБУ повідомив Вищу раду правосуддя і НАБУ.

13 червня в НБУ повідомили, що отримали листа від фізичної особи, зі змісту якого випливає, що 11 червня Баришівський райсуд Київської області нібито прийняв рішення про заборону Рожковій виконувати покладені на неї обов'язки першого заступника голови НБУ. 14 червня НБУ клопотав про скасування цього рішення.

Сама Катерина Рожкова заяляла, що приводом для подачі позову проти неї у Баришівський суд стала публікація на «сумнівному» сайті ОРД.

У липні справу щодо Рожкової перенесли з Баришівського районного суду в Київський апеляційний суд.

Що відомо

  • У травні Національний банк створив сайт storm.bank.gov.ua для відстоювання своєї незалежності. На сайті, як зазначалося, відкрито говорять про півтисячі судових процесів, в яких задіяний НБУ, і роблять фактчек політичних заяв.

Коментарі - 1

+
0
allexpl
allexpl
23 вересня 2019, 15:45
#
Https://www.youtube.com/watch?v=FbEOkJ33mU4&t=326s
Щоб залишити коментар, потрібно увійти або зареєструватися