Мінфін - Курси валют України

Встановити
18 вересня 2019, 16:44

Постачальники попереджають про подорожчання дизеля (причина)

«Консалтингова група »А-95« повідомила про зупинку роботи нафтоперевалочного морського порту Південний і нафтоперевалочного комплексу в Херсоні. Про це написав директор »А-95" Сергій Куюн в Facebook. За його словами, ціни на дизель через це можуть злетіти.

«Консалтингова група »А-95« повідомила про зупинку роботи нафтоперевалочного морського порту Південний і нафтоперевалочного комплексу в Херсоні.
Фото: korrespondent.net

Що відомо

«Палива для відвантаження залишилося на один день. В резервуарах знаходиться 27 тис. тонн дизпалива з Греції, яке сюди возять вже кілька років. За останніми даними, енергетична митниця готує документи на відмову оформлення цієї партії, оскільки митна лабораторія знайшла там перевищення по сірці в розмірі 0,1% від нормативу. При цьому в документах лабораторії зазначено, що похибка дослідження становить 1,7%», - пише Куюн.

За його словами, вже сьогодні через дефіцит ажіотажна складова в ціні вагонних партій дизпалива досягла 2900 грн/т, або більше 10%. Так, якщо собівартості закупівлі в Білорусі з урахуванням маржі трейдера 20/дол. тонна дорівнює 24772 грн/т, то продають по 27330 грн/т або з додатковою націнкою 2558 грн/т або більше 100 дол. на тонні.

Читайте також: В Україні можуть скасувати акциз на ввезення автомобілів

Що ще відомо

  • Раніше«Консалтингова група »А-95" заявляла, що на вересень прогнозний дефіцит у балансі дизельного палива становить 150 тисяч тонн.

КАСКО: автострахування на вигідних умовах

Коментарі - 1

+
+35
squeez
squeez
18 вересня 2019, 22:45
#
Что за дичь я читаю.? мы купили 21 тыс за тону, откуда вы берете эти цифры? по таким ценам уже с заправок продавать, с маржой уже.
Хотя на рынке предлогают и по 19-20 тысяч тонна с НДСом работают и по перечислению, никакого нала. Эти циферки откуда? — что дать инфу что мол ребятки + 10% к цене это норма, таким образом готят? — это кто же там решил дополнительно заработать? что решили не впускать в страну на переработку?
Щоб залишити коментар, потрібно увійти або зареєструватися