Мінфін - Курси валют України

Встановити
17 вересня 2019, 14:47

Європарламент підтримав кандидатуру Лагард на посаду голови ЄЦБ

Європейський парламент у вівторок проголосував за рекомендацію про призначення на посаду майбутнього голови Європейського центрального банку (ЄЦБ) Крістін Лагард, пише «Інтерфакс-Україна».

Європейський парламент у вівторок проголосував за рекомендацію про призначення на посаду майбутнього голови Європейського центрального банку (ЄЦБ) Крістін Лагард, пише «Інтерфакс-Україна».
Фото: epravda.com.ua

Що відомо

  • Обговорення кандидатури відбувалося за відсутності Лагард на пленарній сесії. Голосування було таємним.
  • На підтримку Лагард було подано 394 голоси. Проти проголосували 206 депутатів. 49 утрималися.

«Я сподіваюся, що це дасть змогу нам продовжувати чудову співпрацю між трьома інститутами (Радою ЄС, Єврокомісією та Європарламентом — ІФ) за повної поваги ролі кожного інституту і з пані Крістін Лагард на чолі ЄЦБ», — так оцінив думку ЄП заступник голови ЄК з євро і фінансової стабільності Валдіс Домбровскіс, який доповідав від імені Європейської Комісії (ЄК) про кандидатуру Лагард.

Хто така Лагард

  • У 2005 році Лагард було призначено міністром зовнішньої торгівлі Франції.
  • У 2007 році — міністром сільського господарства.
  • Потім, до 2011 року, вона керувала Міністерством економіки, фінансів і зайнятості й була першою жінкою на цій посаді.
  • Із липня 2011 року Лагард виконувала обов'язки директора-розпорядника МВФ, ставши першою жінкою на чолі цієї міжнародної фінансової організації.
  • У лютому 2016 року її затвердили на другий мандат на цій посаді.

Очікується, що Європейська рада ухвалить остаточне рішення на жовтневому саміті ЄС на основі рекомендацій Ради ЄС, консультацій з Європейським парламентом та Радою керуючих ЄЦБ.

Термін дії повноважень голови ЄЦБ становить вісім років без права продовження. У разі успішного завершення всіх процедур Лагард змінить нинішнього голову ЄЦБ італійця Маріо Драгі 1 листопада 2019 року. Француженка буде першою жінкою і на цій посаді.

Коментарі

Щоб залишити коментар, потрібно увійти або зареєструватися