Мінфін - Курси валют України

Встановити
17 вересня 2019, 12:21

Дохідність та універсальність — фактори популярності депозитів Універсал Банку

За підсумками 6 місяців 2019 року депозитний портфель Універсал Банку склав 3,2 млрд грн. З них через відділення банк залучив на депозити 392 млн грн. Завдяки цьому він увійшов до топ-3 банків, за приростом депозитного портфеля в розрахунку на одне відділення, поступившись Прокредит Банку і ОТП Банку. «Мінфін» розбирався, завдяки чому офф-лайн канал Універсал Банку настільки успішний.

Універсал Банк традиційно зберігає високі позиції в Рейтингу стресостійкості «Мінфіну» і «Народному рейтингу», а також має найвищий рейтинг надійності банківських вкладів за оцінкою «Кредит Рейтинг».

Цікаво те, що банк досягає високих результатів із залучення коштів населення навіть не маючи великої мережі філій — на сьогоднішній день в Україні відкрито 15 відділень Універсал Банку. Але саме через відділення банку вдається залучати на депозити щорічно понад 15 тисяч клієнтів. При цьому понад 80% з них розміщують депозит на новий термін. Таких результатів банк зміг досягти завдяки двом факторам: привабливі умови депозитних програм для клієнтів фізосіб і ефективна робота співробітників відділень. Тому що люди завжди повертаються туди, де їм раді.

Які продукти обирають клієнти Універсал Банку

Депозит «До 19%»

Серед переваг цього депозитного продукту — прогресивна шкала росту дохідності вкладу. Мінімальна сума для відкриття депозиту становить 5 тисяч грн.

Термін вкладу дорівнює 4,5 місяців, при цьому кожні 45 днів ставка за вкладом зростає. Якщо на момент відкриття вона становить 15% річних, то вже через 45 днів ставка підвищується до 16%, а ще через 45 днів — до 19%.

Наприклад, якщо вкладник розмістить 10 000 гривень з умовою капіталізації відсотків, то за підсумками 4,5 місяців з урахуванням оподаткування отримає орієнтовно дохід в 506,45 гривень.

Відсотки за вкладом можна капіталізувати або отримувати на поточний рахунок за підсумками кожного 45-денного періоду. Дострокового розірвання або можливості поповнення вкладу не передбачено.

Для великих вкладників, які оформили депозит «До 19%» на суму від 150 000 гривень, Універсал Банк передбачив бонус — банк безкоштовно відкриває преміальну карту Visa Platinum з численними вигодами:

— безкоштовне зняття готівки в банкоматах українських банків

— бонус + 0,25% річних при оформленні строкового депозиту

— пільгові умови оформлення річного поліса для виїжджаючих за кордон від СГ «ТАС».

Переваги карти Visa Platinum обов'язково оцінять ті, хто любить подорожувати. Двічі на рік (за умови, що за місяць до здійснення поїздки клієнт витратить з карти не менше 5000 гривень) Універсал Банк надасть власникові карти такі можливості:

· скористатися послугами міжнародного лобі Lounge Key в будь-якому з 1000 аеропортів світу

· отримати 50% знижку на поїздку в/з аеропортів Києва на Uber

· безкоштовно упакувати валізу в аеропорту Бориспіль

Строковий депозит

Ця депозитна програма підходить досвідченим вкладникам, які вміють ефективно розпоряджатися своїми коштами і диверсифікувати валютні ризики, розміщуючи депозити в різних валютах. Особливо зручно, що банк дає можливість оформити вклад на 1, 3, 6 і 12 місяців, що дозволяє клієнтам оперативно управляти своїми накопиченнями і при необхідності конвертувати їх в іншу валюту, враховуючи сезонні курсові коливання.

Строковий депозит можна оформити в гривні, доларах США і євро.

Ставки за вкладами зберігаються на високому рівні, враховуючи загальну тенденцію до зниження дохідності вкладів у гривні та у валюті. Відзначимо, що за останні два тижні відразу 6 найбільших банків знизили ставки за депозитами. І судячи з настроїв банкірів, це було не останнє зниження ставок в цьому сезоні.

Умови розміщення строкового депозиту в Універсал Банку

Валюта/термін

1 місяць

3 місяці

6 місяців

12 місяців

Гривня

13,25%

16,25%

16,75%

17,25%

Долар США

0,75%

1,75%

2,5%

3%

Євро

0,25%

0,75%

1,5%

2%

Відкрити строковий депозит можна на суму від 5000 гривень, 1000 доларів США або євро. Можливості дострокового розірвання за умовами цієї програми немає.

Поповнювати депозит можна як у відділенні банку, так і через Інтернет-банкінг, доступ до якого відкривають при оформленні вкладу. Мінімальна сума поповнення гривневого депозиту становить 1000 гривень, валютного — 100 доларів США або євро.

Відсотки можна отримувати на карту або капіталізувати і отримати в кінці терміну.

Підвищити дохідність вкладу можна також, скориставшись програмою лояльності банку:

· Пенсіонери, власники Lucky card або карти monobank можуть отримати додатково 0,25% річних до ставки за депозитами в гривні, доларах США і євро

· На 0,5% річних можна підвищити ставку за депозитом на 3612 місяців, в разі автоматичного подовження вкладу в гривні на новий термін.

«Ощадний рахунок»

Тим, хто хоче вільно розпоряджатися коштами і при цьому отримувати пасивний дохід, можна оформити ощадний рахунок і переводити на нього тимчасово вільні кошти. Переваги такого рахунку очевидні — гроші залишаються доступними в будь-який час, а відсоткова ставка — вища, ніж дохід, що нараховується на залишок коштів на поточному рахунку.

Оформити ощадний рахунок клієнти Універсал Банку можуть у відділенні банку з паспортом та ІПН. А поповнювати безпосередньо в інтернет-банку, переказавши кошти зі свого карткового рахунку на ощадний.

Мінімальна сума відкриття рахунку — відсутня. Дохідність при цьому складе 10% річних в гривні, 1% річних в доларах США та 0,5% річних — в євро.

Коментарі - 2

+
0
Leonardo2007
Leonardo2007
17 вересня 2019, 12:42
#
15 відділень - це мало. Цікаво скільки часу треба витратити у відділенні, щоб забрати свій депозит...
+
0
GenaZag
GenaZag
18 вересня 2019, 14:16
#
В Днепре забрал за 10 минут,только за день позвонил заказал деньги.Там нет такой движухи как в Привате
Щоб залишити коментар, потрібно увійти або зареєструватися