Мінфін - Курси валют України

Встановити
17 вересня 2019, 11:00

Як повернути сплачений ПДВ за покупки в Європі

Українці люблять ходити на шопінг в Європі. Красиві речі, якісні товари і сувеніри на пам'ять про незабутню відпустку. Щоб придбати бажане дешевше, багато хто шукає сезон знижок. При тому не всі знають, що можна повернути сплачений за кордоном ПДВ.

повернути ПДВ за покупки

Повернути ваші гроші легко за допомогою спеціальних сервісів. Їхні послуги відрізняються в залежності від відсотка повернення і зручності процедури. Найбільш популярні серед користувачів — TaxFree4U та Global Blue.

Повернення ПДВ з покупки на суму 1500 євро

Країна

TaxFree4U

Global Blue

Італія

207 євро

179 євро

Іспанія

214,28 євро

205,50 євро

Франція

187,39 євро

180 євро

Німеччина

181,94 євро

177 євро

«Мінфін» проаналізував всі підводні камені і визначив, як найбільш швидко і вигідно отримати назад частину витрачених коштів. Оптимальний варіант — використовувати карту банку, який надає таку послугу. В такому випадку банк візьме на себе всі організаційні питання і зарахує суму повернення на вашу картку.

Таку можливість для своїх клієнтів почав надавати Альфа-Банк Україна. Співпраця з TaxFree4U дозволить відшкодувати ПДВ від покупок, зроблених в Європі. Будь-який власник карти Альфа-Банку може скористатися поверненням до 19% ПДВ. Сервіс працює у Франції, Італії, Німеччині та Іспанії.

Чому варто довіритися TaxFree4U?

  • Зручний мобільний додаток TaxFree4U

Для відшкодування коштів достатньо мати смартфон. Це зручно і швидко, а головне діє служба цілодобової підтримки клієнтів.

  • Послуга заповнення декларації

Приїжджаючи на відпочинок, не хочеться витрачати час на заповнення декларації. TaxFree4U зробить це за вас, не відволікаючи від більш приємних справ.

  • Об’єднання чеків

Сервіс об'єднує відразу до 10 чеків в одній декларації. Така послуга дуже корисна, коли клієнт робить безліч дрібних покупок.

  • Робота зі всіма магазинами, які платять ПДВ

Компанія TaxFree4U співпрацює з усіма без винятку магазинами, які є платниками ПДВ. Це 99% всіх магазинів. Магазини видають інвойси/чеки, де написано: VAT equals 20%. Завдяки цьому можна визначити їх як платників ПДВ. Якщо, здійснюючи покупки в маленькому магазині, у вас виникають сумніви, легко уточнити у продавця, чи є магазин платником ПДВ (VAT taxable retailer).

Детальна інструкція

Як відбувається повернення грошей для клієнтів Альфа-Банку?

1) Зареєструйтеся

Потрібно завантажити мобільний додаток TaxFree4U і зареєструватися.

При реєстрації важливо вказати призначену для користування картку Альфа-Банку, на яку зарахують гроші. Використовуючи сервіс перший раз, потрібно завантажити кольорову копію 1-ої сторінки міжнародного паспорта в розвороті.

Скачати додаток TaxFree4U та зареєструватися можна за посиланням

Якщо у вас немає карти Альфа-Банку, її можна оформити за посиланням:

2) Купуйте товар

Робіть покупки в одній з чотирьох країн Євросоюзу: Італії, Іспанії, Німеччині або Франції. Придбати речі можна в будь-якому магазині, який платить податок на додану вартість. Дозволяється купувати товари для особистого й сімейного користування. Послуга не поширюється на покупки в інтернеті та кур'єрську доставку.

Компанія TaxFree4U має право не повертати витрачені гроші на сплату ПДВ, якщо в магазині вам дали форму іншого Tax Free-оператора. Причина — відмова податкових органів країни, так як виникають підозри, що ви хочете повернути гроші двічі через різних операторів.

Щоб уникнути цього — просіть в магазині стандартний інвойс/чек. Він видається касовим апаратом в торговій мережі. Інвойс/чек повинен мати хороший стан (чистий, рівний і цілий). Дата повинна відповідати датам вашої подорожі. В інвойсі/чеку міститься інформація про індивідуальний номер, назву магазину, його адресу і контакти, назву товару, загальну суму, включаючи ПДВ.

3) Надішліть інвойси/чеки

Сфотографуйте оригінали ваших інвойсів/чеків і завантажте їх у мобільний додаток, не забуваючи заповнити інформацію про себе. Важливо це зробити в день покупки за 24 години до вильоту. Служба клієнтської підтримки повинна встигнути обробити і підготувати для вас декларацію.

4) Отримайте декларацію

У відповідь надійде готова Tax Free форма і інвойс — документ, що містить перелік товарів і послуг, їх цін і кількості для покупця. Декларацію заповнюють співробітники сервісу без вашої участі. Її можна буде зберегти з мобільного додатка або пошти, а після роздрукувати.

5) Отримайте підтвердження

Експортний митний офіцер перевірить декларацію і поставить вам печатку. Він може подивитися ваші покупки. Важливо, щоб товар був в оригінальній упаковці, мав цінники і бірки. Побачивши використаний товар, на митниці можуть відмовитися ставити печатку.

6) Надішліть оригінали

Після проходження митного контролю, просимо Вас оригінали інвойсів/чеків і завалідованої декларації забрати з собою додому. Після повернення додому надішліть документи, через будь-яке відділення «Нової Пошти» на ім'я: TaxFree4U, Київ, від. №58. Будь ласка, обов'язково вкажіть номер телефону одержувача +38 063 48 57 530.

7) Отримайте гроші

Відшкодування витрачених коштів залежить від країни і суми покупки. Гроші повертаються в повному обсязі сплаченого ПДВ. Варто тільки відняти плату за обробку Tax Free форми. Прорахувати точну суму просто, завдяки калькулятору повернення ПДВ на сайті Альфа-Банку.

Коментарі - 3

+
0
annz2019
annz2019
17 вересня 2019, 17:03
#
Отличная статья! С сервисом такфри4ю реально удобно работать. Небольшую задержку возврата оправдывает очень высокий %. И еще у них крутые условия для байеров.
+
0
kotmatroskin
kotmatroskin
18 вересня 2019, 7:45
#
Действительно отличная новость! По факту Global Blue никогда не возвращает указанную сумму в полном объёме. Дело в том, что они часто пытаются выдать taxfree в долларах, перед этим конвертнув доллары в евро по супер невыгодным курсу (типа 0.95, но точно не помню). Плюс к этому комиссия за выдачу налички или комиссия при зачислении на украинскую карту в евро. В итоге из 100% ожидаемой суммы в лучшем случае приходит около 85%. Третья альтернатива это оформить возврат НДС через Правекс банк. Выплачивают сразу же в гривне, но в каком объеме уже не помню.
+
0
dgsoft
dgsoft
8 грудня 2019, 1:30
#
Деньги вообще не вернули. 5 месяцев завтраками кормили в итоге фиг вам. Я им каждую неделю напоминал. Вердикт вы ничего не получите. Лохотроншики. Не связывайтесь с ними.
Щоб залишити коментар, потрібно увійти або зареєструватися