Мінфін - Курси валют України

Встановити
10 вересня 2019, 18:32

Київрада хоче ввести мораторій на нове будівництво

Київська міська рада хоче ввести мораторій на нове будівництво й реконструкцію. Відповідний проект рішення опубліковано на сайті Київради, передає ЕП.

Київська міська рада хоче ввести мораторій на нове будівництво й реконструкцію.
Фото: rozvytok-hromady.com

Що це значить

Зокрема, цим документом передбачається провести до 31 грудня інвентаризацію об'єктів нового будівництва або реконструкції зі зміною зовнішніх параметрів на території столиці.

Результати інвентаризації, як зазначається в документі, повинні бути відображені на порталі Центру моніторингу забудови Києва.

Рейтинг забудовників: у кого ви купили квартиру (опитування)

Також пропонується ввести тимчасовий мораторій на підготовчі та будівельні роботи на період проведення інвентаризації.

На період дії мораторію можуть заборонити:

  • Департаменту містобудування та архітектури — надавати містобудівні умови та обмеження для проектування об'єктів будівництва;
  • Київраді (КМДА) та структурним підрозділам, комунальним підприємствам, установам та організаціям — видавати будь-які дозволи на будівництво;
  • Департаменту державного архітектурно-будівельного контролю — реєструвати повідомлення про початок підготовчих робіт чи будівництво, про готовність об'єкта до експлуатації, а також дозвіл на виконання будівельних робіт.

Зараз проект рішення знаходиться на розгляді комісії.

Інвестиції в нерухомість

Зазначається, що дія цього рішення не поширюється на випадки: нового будівництва або реконструкції об'єктів соціальної, інженерної, транспортної інфраструктури, об'єктів, що знаходяться в аварійному стані, а також на об'єкти, які будуються або реконструюються на замовлення органів державної влади або місцевого самоврядування на землях державної або комунальної власності.

Що відомо

  • Раніше в Мінрегіоні заявляли, що можуть ввести мораторій на нову забудову, якщо до кінця 2020 року діючі генплани населених пунктів не будуть оновлені відповідно до прийнятих нових державних будівельних норм з містобудування.
Отримати персональні пропозиції
від забудовників Києва

Коментарі

Щоб залишити коментар, потрібно увійти або зареєструватися