Мінфін - Курси валют України

Встановити
3 вересня 2019, 11:06

Маркарова заявила, що мета України — «випуститися» з програми МВФ

Україна готова до приїзду місії ключового кредитора Міжнародного валютного фонду, яка очікується у вересні, для обговорення нової програми. Про це заявила міністр фінансів України Оксана Маркарова, передає Уніан.

Україна готова до приїзду місії ключового кредитора Міжнародного валютного фонду, яка очікується у вересні, для обговорення нової програми.
Фото: 24tv.ua

Що це значить

«У нас є формальні місії, які приїжджають, щоб обговорити програму або перегляди. Це те, чого ми очікуємо зараз, щоб обговорити нашу програму», — сказала Маркарова.

Вона зазначила, що нова програма буде трохи довшою і, як розраховують в уряді, може стати останньою.

«У попередні роки Україна завжди завершувала, так би мовити, обривала програми. Але наша мета — зробити те, що вдалося багатьом європейським країнам – випуститися з програми», — додала Маркарова, пояснюючи, що йдеться про повне виконання програми, щоб економіка надалі дозволяла обходитися без допомоги МВФ.

Читайте також: Залишок на ЄКР уряду близький до історичного максимуму

«Буде місія – будемо займатися. Найімовірніше, вона буде вже у вересні. Міжнародний валютний фонд ще влітку сказав, що повернеться, коли буде новий уряд. Ми готові до цієї активної роботи», — наголосила міністр фінансів.

Що відомо

  • Прем'єр-міністр Олексій Гончарук заявив, що місія МВФ у період з 10 по 24 вересня прибуде в Київ, аби обговорити нову програму співпраці з Україною.
  • У травні місія МВФ приїжджала в Київ, щоб оцінити виконання Україною умов програми stand by. Однак після розпуску новообраним президентом Зеленським парламенту місія прийняла рішення відкласти переговори до формування нового уряду.

Коментарі - 2

+
+30
vit555z
vit555z
3 вересня 2019, 12:14
#
Осенило её! Не иначе как чудное виденье приснилось.
+
0
squeez
squeez
3 вересня 2019, 13:41
#
Ну выпустимся мы, лет так через 10, не гоните лошадей так далеко
Щоб залишити коментар, потрібно увійти або зареєструватися