Мінфін - Курси валют України

Встановити
31 серпня 2019, 16:40

Нові ДБН: В житлових будинках дозволили відкривати кафе на будь-яких поверхах

Новими ДБН щодо житлових будинків передбачена можливість розміщувати вбудовані і прибудовані приміщення: магазини, кафе, салони краси, відділення банків на будь-яких поверхах житлових будинків, але заборонено готелі та хостели. Про це повідомляє прес-служба Мінрегіону.

Новими ДБН щодо житлових будинків передбачена можливість розміщувати вбудовані і прибудовані приміщення: магазини, кафе, салони краси, відділення банків на будь-яких поверхах житлових будинків, але заборонено готелі та хостели.
Фото: minregion.gov.ua

Як повідомляється, раніше це дозволялося робити тільки до 3-го поверху включно.

Що це значить

  • Норма поширюється виключно на нове будівництво житлових будинків. Крім цього, обов'язковою вимогою розміщення такого вбудованого закладу є виділення його в окремий протипожежний відсік.

Інвестиції в нерухомість

Нормами ДБН заборонено розміщувати

  • Магазини з сумарною площею понад 1000 кв. м;
  • Спеціалізовані установи та підприємства, експлуатація яких може призвести до забруднення території та повітря;
  • Спеціалізовані магазини будівельних, мастильних та інших товарів (наприклад, фарб, лаків, вогненебезпечних речовин та матеріалів);
  • Майстерні з ремонту взуття та побутових машин і приладів площею понад 100 кв. м;
  • Лазні, сауни, виробничі приміщення, похоронні бюро тощо.

Коментарі - 1

+
0
Andrey M
Andrey M
2 вересня 2019, 11:36
#
"Нормами ГСН запрещено размещать в жилых домах ... Мастерские по ремонту обуви и бытовых машин и приборов площадью более 100 кв. м" - ви взагалі здуріли? У мене сусід на дому з нкіри виробляє портфелі, бумажники, тощо. При тому що будинок не панельний, його ритмічний стукіт з-за стінки регулярно чути. Дякувати богу що це не часто і тоді коли я на роботі. Уявіть що у вас по сусідству викупили квартиру і відкрили в ній ремонту майстерню по взуттю... 
Щоб залишити коментар, потрібно увійти або зареєструватися