Мінфін - Курси валют України

Встановити
30 серпня 2019, 16:40

Як фінансовий ринок відреагував на новий Кабмін (думка експерта)

Фінансовий ринок України в цілому позитивно сприйняв результати призначення новообраною Верховною Радою нового складу уряду на чолі з прем'єр-міністром Олексієм Гончаруком. Про це заявив фахівець інвестиційної компанії Dragon Capital Сергій Фурса, передає Уніан.

Фінансовий ринок України в цілому позитивно сприйняв результати призначення новообраною Верховною Радою нового складу уряду на чолі з прем'єр-міністром Олексієм Гончаруком.
Фото: unian.net

Думка експерта

«Фінансовий ринок (сприйняв результати призначення нового Кабміну – ред.) — в цілому позитивно. Гривня — ніяк», — сказав Фурса, відповідаючи на запитання про реакцію ринку на підсумки призначення нового уряду.

Він також зазначив, що новий склад Кабміну є найкращим за всю історію України.

«Склад уряду — краще очікувань, але не ідеально. І вони (уряд — ред.) можуть стати тими самими «чиказькими хлопчиками і дівчатками», якщо будуть мати підтримку в Адміністрації президента і в парламенті. Але ми в Україні, тому навіть у кращий Кабмін беруть найбільш токсичних з міністрів попереднього уряду. Передавати досвід, напевно. І викидають кращого міністра попереднього уряду, тому що такі традиції", — додав фахівець Dragon Capital.

Читайте також: Зміцнення гривні восени призупиниться — експерт

Фурса повідомив, що у вересні очікується зниження курсу гривні після періоду зміцнення національної валюти, що пояснюється сезонними чинниками.

«У вересні гривня повинна почати падати. Сезонність», — підсумував експерт.

Що відомо

  • Українська гривня за офіційним курсом НБУ за червень зміцнилася до долара США на 2,5% — до 26,18 грн/дол., а за липень — на 4,4%, до 25,02 грн/дол.
  • У НБУ пояснюють зміцнення національної валюти України підвищенням попиту нерезидентів на українські активи, сприятливі умови торгівлі для українських експортерів, надходженнями від трудових мігрантів і низьким обсягом виведення дивідендів за кордон.

Коментарі - 2

+
0
AleksandrBank
AleksandrBank
30 серпня 2019, 16:47
#
МинФин Вы взяли только мнение одного эксперта. есть статья, где есть мнение бизнеса, лучше бы эту статью поместили, там также мнение Фурсы это есть.
+
+28
Григорий П
Григорий П
31 серпня 2019, 0:42
#
Начнем с того, что изначально самым токсичным был ЗЕбизнес-партнер, со шлейфом уголовных дел в США. В кабмине токсичным, помимо Авакова, считаю и Дубилета, который с папой в делишках Примата непременно замешаны. И да, ИТ-разработку так называемой Монобанки они уперли, оставив Примат с огромными долгами только потому, что оформили собственность на нее на другую фирму.
Щоб залишити коментар, потрібно увійти або зареєструватися