Мінфін - Курси валют України

Встановити
30 серпня 2019, 14:03

Кабмін навесні планує провести «глибоку» податкову реформу

Кабмін навесні планує провести «глибоку» податкову реформу, яка почне діяти в 2021 році. Про це повідомив прем'єр-міністр України Олексій Гончарук, пише «Інтерфакс-Україна».

Кабмін навесні планує провести «глибоку» податкову реформу, яка почне діяти в 2021 році.
Фото: 24tv.ua

«Наша податкова система спроектована так, що сумлінний платник податків програє. Якщо ти чесно платиш податки, на цілому наборі ринків ти просто змушений оптимізувати. Це дуже неправильно. Ми плануємо глибоку реформу податкової системи навесні, тому що не можна змінювати податкову систему в другому півріччі», — сказав він журналістам у Києві у п'ятницю.

Читайте також: Верховна Рада призначила новий Кабмін (фото)

Податкова реформа має набути чинності з 1 січня 2021 року, уточнив Гончарук.

«А цієї осені наше головне завдання — навести лад з адмініструванням податків. У нас для цього є пан Верланов, він дуже порядна людина. Я дуже на нього розраховую», — сказав прем'єр-міністр.

Відповідаючи на запитання про потенційні зміни оподаткування для фізичних осіб-підприємців, він зазначив: «Я вважаю, що систему потрібно виправляти, але починати це робити не з „маленьких“, це точно».

Читайте також: Новий Кабмін вже провів перше засідання

На думку Гончарука, основна проблема спрощеної системи в тому, що її використовують для «відмивання контрабанди».

«Мені наразі складно говорити про те, якою буде модель, яку ми запропонуємо. Але ми виходитимемо з того, що спрощенцями має бути вся країна. Тобто оподаткування має бути таким простим, щоб воно не було складним ні для кого», — вважає прем'єр-міністр.

Що відомо

  • 29 серпня Верховна Рада нового скликання проголосувала за призначення прем’єр-міністром заступника керівника офісу президента Олексія Гончарука.

  • Цього ж дня відбулося голосування за новий склад уряду.

Коментарі - 5

+
0
brigadirius
brigadirius
30 серпня 2019, 15:19
#
В интересное время приходится жить. Начинал работать при социализме с его плановой экономикой, почти тридцать лет проработал при капитализме, а теперь прийдётся перестраиваться на ДИДЖИТАЛИЗМ.
+
+43
cccccccccc1
cccccccccc1
30 серпня 2019, 15:29
#
Нема в них програми. Потрібно почекати до 2021 тоді може буде=)
+
+12
Indeoo
Indeoo
30 серпня 2019, 17:07
#
На самом деле не сложно придумать налоговую систему лучше нынешней, просто потому что нынешняя - дно.
+
0
squeez
squeez
30 серпня 2019, 22:41
#
Нет и не было, выборы прошли под лозунгами о кисельных берегах и молочных реках, ну и в призме розовых очков, а теперь то будут эфир забивать тоже обычной трпней, хотя с таким карт бланшом ... можно пачками законы принимать
+
0
Al Shurshun
Al Shurshun
31 серпня 2019, 7:02
#
«Мне сейчас сложно говорить, как будет выглядеть модель, которую мы предложим, но мы будем исходить из того, что «упрощенцами» должна быть вся страна. То есть, налогообложение должно быть настолько простым, чтобы оно не было обременительным ни для кого», —
Господя,
не уж то мы дождались внедрения системы «5/10» – налогового рая на территории Украины (© Геннадий Балашов)
Щоб залишити коментар, потрібно увійти або зареєструватися