Мінфін - Курси валют України

Встановити
30 серпня 2019, 12:27

Радник Зеленського зобов'язав послів України посприяти зростанню експорту

Посли України зобов'язані сприяти істотному збільшенню українського експорту в країни свого перебування, інакше будуть звільнені. Про це написав радник президента з економічних питань Олег Устенко на своїй сторінці в Facebook.

Посли України зобов'язані сприяти істотному збільшенню українського експорту в країни свого перебування, інакше будуть звільнені.
Фото: if.gov.ua

Що це значить

«Якщо посол в кожній окремій країні не в змозі збільшити наш експорт у країну свого перебування в тих темпах зростання, про які говорить президент і прем'єр (мінімум 5% на рік), він може пакувати свої валізи назад в Київ. Країні потрібне зростання. Та кандидатів на заміну більше ніж достатньо», - прокоментував Устенко слова нового міністра закордонних справ Вадима Пристайка.

За словами Устенка, додатковий фінансовий ресурс для країни також може дати боротьба з контрабандою.

Читайте також: Економіка має зрости на 5-7% в 2020 році — Разумков

«СБУ в змозі зупинити контрабанду, а це кілька мільярдів доларів у річному вимірі. З такими грошима можна створити необхідний фіскальний простір для стимулювання економіки і забезпечити додаткові імпульси для зростання країни до тих бажаних 5-7% в рік, про які говорять президент і прем'єр», — написав Устенко.

Читайте також: Дефіцит поточного рахунку платіжного балансу у липні становив 4,4% від ВВП

Також радник президента підтримав ліквідацію Міністерства аграрної політики.

«Ідея злиття Мінекономрозвитку та аграрної політики повинна була матеріалізуватися як мінімум років десять тому. Краще пізно, ніж ніколи. На наступному етапі об'єднаний монстр повинен бути протестований на предмет своєї функціональності. Будь-яка функція, яка не потрібна платникам податків, без жалю повинна бути відсічена», — заявив Устенко.

Коментарі - 4

+
+18
bolex
bolex
30 серпня 2019, 12:39
#
Надо было их еще обязать повысить удой кур и яйценоскость коров. А если не могут - пусть собирают чемоданы.
+
+44
NaviOkmes
NaviOkmes
30 серпня 2019, 13:51
#
Этим как раз и должны заниматься послы - продвижением своей страны, а не тупо прожиганием средств из бюджета.
Азиатские послы постоянно этим занимаются, и продвигают, поддерживают свои компании (страны), а у нас были большие неприятности с силовиками, погранцами, таможней Беларуси - нам ответили чтобы сами разбирались...
+
+49
AleksandrBank
AleksandrBank
30 серпня 2019, 13:30
#
Это нормальная позиция! Послы Китая занимаются же своей работой? Почему наши только «шатаются» и коньяки пьют, с учетом затрат на них и их семьи. Пусть добиваются продвижения нашей продукции на рынок зарубежья пока пью коньяки и выстраивают отношения. 
В ЕС же можем наращивать, нужно и Азию и др. страны увеличить.
+
+8
3AMMuHuCTPA
3AMMuHuCTPA
30 серпня 2019, 13:44
#
Одобряю
Щоб залишити коментар, потрібно увійти або зареєструватися