Мінфін - Курси валют України

Встановити
29 серпня 2019, 8:32

У Раді погодили зміни до закону про фондовий ринок

Законопроект «про деривативи» №9035 сьогодні погодили у Верховній Раді і вже 29 серпня можуть ухвалити. Про це на своїй сторінці в Facebook написав фінансист та президент інвестиційної групи «Універ» Тарас Козак.

Законопроект «про деривативи» №9035 сьогодні погодили у Верховній Раді і вже 29 серпня можуть ухвалити.
Фото: mind.uа

Що це значить

  • Перші версії законопроекту з 1998 року депутати безуспішно обговорювали в парламенті, і тільки зараз намітився шанс на позитивне голосування.

Нова назва документу — «Закон України про спрощення залучення інвестицій та впровадження нових фінансових інструментів», уточнив експерт.

Що це дасть

  • Законопроект захищає інвесторів, нормує роботу з документами з цінних паперів, вводить регульовані ринки та в цілому наближає торгівлю фінансовими інструментами до європейських стандартів.
  • Законопроект №9305 вносить зміни в закон України про фондовий риной, имплементуючи, у тому числі, три директиви ЄС про ринки фінансових інструментів, про розрахунки у платіжних системах та цінні папери та про механізми застосування фінансової застави.
  • Крім того, закон впроваджує регламенти Європарламенту та Євроради про ринки фінансових інструментів та позабіржові похідні інструменти, центральних контрагенти та торгові архіви.

Мета законопроекту

  • Метою законопроекту автори називають забезпечення уніфікованого підходу до організації торгівлі активами в цілях забезпечення прозорості цін та запобігання маніпулюванню на них.

Коментарі

Щоб залишити коментар, потрібно увійти або зареєструватися