Мінфін - Курси валют України

Встановити
27 серпня 2019, 11:59

МЕРТ прогнозує відновлення зростання в промисловості

Міністерство економічного розвитку прогнозує зростання індексу промислової продукції за підсумками 2019 року до 1,7% (+/- 0,5 в. п.). Про це мовиться в огляді Мінекономрозвитку, пише РБК-Україна.

Міністерство економічного розвитку прогнозує зростання індексу промислової продукції за підсумками 2019 року до 1,7% (+/- 0,5 в.
Фото: censor.net.ua

За рахунок чого відбудеться зростання

  • Зростання відбудеться за рахунок видобувної та окремих видів переробної промисловості в умовах введення в дію оновлених виробничих потужностей і збільшення сировинної бази з боку сільськогосподарського виробництва.

Крім того, на показники впливатиме зростання споживчого попиту на тлі збільшення купівельної спроможності домогосподарств, зазначили в МЕРТ.

МЕРТ прогнозує відновлення зростання в промисловості

Агрегований показник світових цін (АПСЦ) — показник, що враховує динаміку світових цін на кукурудзу, пшеницю, сечовину, залізну руду і базові метали.

У той же час, Мінекономрозвитку повідомляють про ризики: погіршення кон'юнктури на зовнішніх ринках, нові торговельні бар'єри на світовому ринку сталі, загострення ситуації на сході країни та логістичні проблеми.

Коментарі

Щоб залишити коментар, потрібно увійти або зареєструватися