Мінфін - Курси валют України

Встановити
23 серпня 2019, 14:16

Платники податків Київщини поповнили казну на 7,1 мільярда

Платники податків Київської області з початку року перерахували в консолідований бюджет 7,1 млрд грн податку на доходи фізосіб. Про це повідомляє начальник Головного управління ДФС в Київській області Олексій Кавилін.

Платники податків Київської області з початку року перерахували в консолідований бюджет 7,1 млрд грн податку на доходи фізосіб.
Фото: bbc.com

«З цих коштів до держбюджету надійшло 1,8 млрд грн, місцева казна поповнилася на суму 5,3 млрд грн ПДФО», — зазначив Кавилін.

За його інформацією, показник надходжень до місцевих бюджетів збільшився на 27%, що в грошовому еквіваленті означає 1,1 млрд грн.

Найбільші суми до бюджетів забезпечили

  • Бориспільський район – 1 мільярд грн
  • Києво-Святошинський — 882 мільйона грн
  • Білоцерківський – 821 мільйон грн.

«У всій структурі податкових платежів до бюджетів територіальних громад податок на доходи фізосіб займає частку у 44%, володіючи статусом бюджетоформуючого. Оскільки в більшості випадків податок сплачується виходячи із заробітної плати, ми максимально концентруємося на залученні громадян до офіційного працевлаштування: проводимо зустрічі з роботодавцями, котрі платять зарплату на рівні мінімальної або навіть менше, а інший заробіток — в конвертах, і самими працівниками, які в силу різних причин погоджуються на неофіційні виплати», — підкреслив Кавилін.

За словами начальника фіскальної служби Київської області, основна причина таких порушень – це, наприклад, перспектива втратити субсидій на оплату житлово-комунальних послуг.

Коментарі - 1

+
0
squeez
squeez
24 серпня 2019, 11:44
#
Не даёт покую ЗЕ этот Кличко, нужно срочно своего, деньги то какие, все компании в Киеве зарегистрированы, налоги еще на зло платят, и глаза разбегаются :D
Щоб залишити коментар, потрібно увійти або зареєструватися