Мінфін - Курси валют України

Встановити
22 серпня 2019, 16:30

Поліція має доступ до митних баз «євробляхерів» — Нефьодов

Нацполіція України в межах чинного законодавства може застосовувати штрафи для власників автомобілів на іноземній реєстрації за порушення при переміщенні авто, оскільки має доступ до митних баз. Про це повідомив очільник ДМС Максим Нефьодов, передає Уніан.

Нацполіція України в межах чинного законодавства може застосовувати штрафи для власників автомобілів на іноземній реєстрації за порушення при переміщенні авто, оскільки має доступ до митних баз.
Фото: zrada.today

Що це значить

«У поліції є доступ до митних баз. Моє розуміння – так», — сказав він, відповідаючи на запитання про те, чи має право поліція відсьогодні не лише зупиняти авто на єврономерах, а й застосовувати штрафи.

При цьому раніше заступник керівника Офісу президента Руслан Рябошапка зазначив, що в багатьох випадках неможливо реалізувати чинне законодавство в питанні євроблях, оскільки є технічні проблеми з обміном інформацією між Нацполіцією та Митною службою. Тобто поліція не може знати, порушив автомобіль терміни в'їзду чи ні, і відповідно не може застосувати штраф.

Читайте також: Офіційно ДФС: Штрафи для власників «евроблях» вступили в силу

Що відомо

  • Відсьогодні набули чинності штрафні санкції за порушення при переміщенні транспортних засобів з іноземною реєстрацією.
  • Зокрема, за новими правилами, в разі перевищення терміну доставки авто особистого користування та комерційного призначення, а також при перевищенні термінів тимчасового ввезення від 20 до 30 діб, передбачений штраф у розмірі 85 тис. грн, більше 30 діб, а також у разі втрати або розкомплектування авто — 170 тис. грн або конфіскація.

Оформити поліс ОСАГО з бонусом від «Мінфіну»

  • Крім того, законом передбачена відповідальність за передачу транспортного засобу особистого користування, тимчасово ввезеного на митну територію України або поміщеного під митний режим транзиту, у володіння або розпорядження іншій особі, а також використання такого авто в комерційних цілях. При такому порушенні доведеться заплатити штраф у розмірі двох тисяч неоподатковуваних мінімумів доходів громадян — 34 тис. грн.

Коментарі - 2

+
0
AleksandrBank
AleksandrBank
22 серпня 2019, 17:43
#
Зеленский обещает одно, закон позволяет делать другое.
+
0
GrugoriyHoland
GrugoriyHoland
22 серпня 2019, 20:15
#
Пускай лучше гр Нефедов расскажет о «семейном» бизнесе во Львове - автосалоне «Любе авто» , который продает завезенные с США автомобили и за последние два года завез больше двух тысяч, это не конфликт интересов? И с каждым днем к нему как к гражданину все больше вопросов! 
Щоб залишити коментар, потрібно увійти або зареєструватися