Мінфін - Курси валют України

Встановити
21 серпня 2019, 16:00

Україна запасла в ПСГ рекордний за сім років обсяг газу

За станом на 21 серпня запас газу в українських підземних сховищах становить 17,4 мільярдів кубометрів, що є найбільшим показником за 7 років з 2012 року. Про це повідомляє прес-служба Уктрансгазу.

За станом на 21 серпня запас газу в українських підземних сховищах становить 17,4 мільярдів кубометрів, що є найбільшим показником за 7 років з 2012 року.
Фото: epravda.com.ua

Що це значить

На підприємстві заявили, що припинили закачування газу в чотири (з десяти) підземні газосховища у зв'язку з досягненням планових обсягів на 2019 рік — на Солохівському, Краснопартизанському, Пролетарському і Краснопопівському ПСГ.

Режим закачування продовжується на шести інших сховищах у середньодобовому обсязі 75 мільйонів кубометрів.

«Всього до початку опалювального сезону необхідно накопичити в ПСГ не менше 20 млрд кубометрів газу. Це дасть можливість Україні пройти наступний осінньо-зимовий період, навіть з урахуванням повної зупинки Газпромом транзиту з 1 січня 2020 року», — наголосили в Укртрансгазі.

Що відомо

  • Раніше в команді Зеленського заявили, що зима цього року буде складною. Представник президента в Кабміні Андрій Герус стурбований низькими запасами вугілля на складах генеруючих компаній перед осінньо-зимовим періодом.
  • НАК «Нафтогаз України» запропонує нове рішення, яке стримає підвищення ціни на газ для населення в холодний період.

  • «Укртрансгаз» і «Молдовагаз» погодили технічні рішення щодо створення необхідних потужностей для отримання природного газу з території Румунії.

Коментарі - 4

+
+61
AleksandrBank
AleksandrBank
21 серпня 2019, 17:32
#
«По состоянию на 21 августа запас газа в украинских подземных хранилищах составляет 17,4 миллиардов кубометров, что является наибольшим показателем за 7 лет с 2012 года. » - может в РФ или Крым еще Газ поставим по цене, которую они нам предлагали со скидкой? Заработаем на разнице ЕС и в РФ. Только впишем пункты: сдача в долгосрочную аренду на 50 лет Ростовской области?
+
0
AleksandrBank
AleksandrBank
21 серпня 2019, 17:34
#
Вопрос с запасами и поставками нужно решать заранее пока такой курс, по крайней мере заключать контакты и фиксировать цену.
+
+30
Limmilog
Limmilog
21 серпня 2019, 17:39
#
Напишите об этом в вашем «блоге», только попытайтесь на этот раз без грамматических ошибок. Руководство страны ваш «блог» почитает и будет знать, что ему делать.
+
0
AleksandrBank
AleksandrBank
22 серпня 2019, 10:13
#
Спасибо за пожелание.

Нафтогаз как то решил проблему с запасами и запасается давно с марта месяца начиная, а не как ранее в конце года.

Думаю выход для тех же ТЭС есть.
Щоб залишити коментар, потрібно увійти або зареєструватися