Мінфін - Курси валют України

Встановити
13 серпня 2019, 15:22

Brexit: Британці витратили 4 мільярди фунтів на запас їжі та ліків

Британці витратили 4 млрд фунтів стерлінгів на накопичення різноманітних товарів для підготовки до Brexit, свідчить нове дослідження The Guardian, пише mind.ua.

Британці витратили 4 млрд фунтів стерлінгів на накопичення різноманітних товарів для підготовки до Brexit, свідчить нове дослідження The Guardian, пише mind.ua.
cyprustimes.com

Як зазначається, якщо Великобританія вийде з ЄС без угоди, то бізнес буде мати певні проблеми з поставками, які, за словами уряду, вони будуть намагатися пом'якшити.

Кожна п'ята людина вже збирає продукти харчування, напої та ліки, витрачаючи додатково по 380 фунтів, згідно з опитуванням, проведеним фінансовим провайдером Premium Credit.

Опитування показало, що близько 800 000 чоловік витратили понад 1 000 фунтів на накопичення запасів до 31 жовтня (дата Brexit – ред.).

74% опитаних громадян сказали, що запасаються додатковими продуктами харчування, 50% – ліками і 46% – напоями.

Крім пересічних громадян, запаси роблять і великі компанії. Ритейлер зоотоварів Pets at Home почав запасатися кормами, а мережа ресторанів Domino's Pizza – продуктами для начинки.

Спостерігається купівельний бум навіть на ринку автомобілів люкс-класу.

Багаті люди почали частіше їх купувати, щоб уникнути тарифів, які можуть бути введені після жорсткого Brexit. За даними юридичної фірми Boodle Hatfield, в минулому році було імпортовано більше 3800 дорогих автомобілів, що на 16% більше, ніж в попередні 12 місяців.

Раніше британське харчове лоббі заявило, що Британію чекають перебої з поставкою харчових продуктів у разі жорсткого Brexit.

Коментарі - 1

+
+30
Богдан Сташинский
Богдан Сташинский
13 серпня 2019, 16:00
#
Да, да спички и соль еще нужно не забыть :-)
Щоб залишити коментар, потрібно увійти або зареєструватися