Мінфін - Курси валют України

Встановити
13 серпня 2019, 12:10

НБУ врегулює порядок відкриття і закриття банківських рахунків

Національний банк розробив проект постанови, яка повинна врегулювати порядок відкриття і закриття рахунків клієнтів банків згідно з вимогами Кодексу за процедурами банкрутства. Про це повідомляє прес-служба регулятора.

Національний банк розробив проект постанови, яка повинна врегулювати порядок відкриття і закриття рахунків клієнтів банків згідно з вимогами Кодексу за процедурами банкрутства.
Фото: news.dtkt.ua

Нацбанк пропонує встановити порядок:

  • відкриття банками спеціального рахунку для процедури санації юрособи;
  • відкриття спеціального рахунку для здійснення арбітражним керуючим процедур реструктуризації/погашення боргів фізичної особи (ФОП);
  • відкриття рахунків суб'єктам господарювання, які не мають рахунків у цьому банку, на підставі наданої його представником (фізособою, яка вже має рахунок у цьому банку) електронної заяви про відкриття поточного рахунку в електронній формі, підписаного електронним підписом цього представника;
  • закриття банками поточних рахунків ФОП, який припинив підприємницьку діяльність (якщо на його рахунку немає залишку коштів);
  • зміни банком рахунків фізособи, що припинила свою підприємницьку діяльність і має залишок коштів на рахунках.

Читайте також: Банкрутство фізосіб: важливі нюанси нового Кодексу

Також регулятор пропонує визначити вимоги до оформлення переліку осіб, які відповідно до установчих документів юридичних осіб-резидентів мають право розпоряджатися рахунком та підписувати розрахункові документи.

Юридичних осіб-нерезидентів та представництва юридичних осіб-нерезидентів в Україні НБУ хоче зобов'язати повідомляти банки про внесення змін у свої реєстраційні документи.

Читайте також: Новий Кодекс про банкрутство: що важливо знати боржникам

Нацбанк представив проект постанови для громадського обговорення, яке триватиме до 12 вересня.

Нагадаємо, Кодекс з процедур банкрутства набув чинності у квітні 2019 року і вводиться в дію 21 жовтня. Він впроваджує в Україні інститут банкрутства фізосіб. Для юросіб процедура банкрутства має стати швидшою, прозорішою і з гарантіями для кредиторів.

Коментарі

Щоб залишити коментар, потрібно увійти або зареєструватися