Мінфін - Курси валют України

Встановити
13 серпня 2019, 10:56

Ціни на золото перевищили максимуми за шість років

Вартість золота у вівторок продовжила своє зростання, досягаючи максимальних відміток майже за шість років на тлі політичної та торгової напруженості, яка сприяє збільшенню попиту на більш надійні активи. Про це свідчать дані торгів, пише Прайм.

Вартість золота у вівторок продовжила своє зростання, досягаючи максимальних відміток майже за шість років на тлі політичної та торгової напруженості, яка сприяє збільшенню попиту на більш надійні активи.
Фото: nk.org.ua

Вранці ціна грудневого ф'ючерсу на золото на нью-йоркській біржі Comex росте на 9,85 долара, або на 0,65%, до 1527,05 долара за тройську унцію. Це максимальний показник з вересня 2013 року.

Ціна вересневого ф'ючерсу на срібло збільшується на 1,27%, до 17,288 долара за унцію.

Відразу кілька факторів сприяють тому, що світові інвестори скорочують вкладення в більш ризикові активи, і нарощують — в більш надійні, до яких відноситься і золото. Так, трейдерів продовжує турбувати торговий конфлікт між США і Китаєм і його вплив на світову економіку.

Крім того, ринки стежать за напруженою ситуацією в Гонконзі, де з червня проходять протести, а зіткнення на вулицях міста стають все більш запеклими. Глава адміністрації Гонконгу Керрі Лем заявила у вівторок, що насильницькі дії демонстрантів, які в понеділок паралізували роботу аеропорту, штовхають місто в точку неповернення і роблять його небезпечним місцем.

Також ринки звернули увагу на новини з Аргентини, де команда чинного глави держави Маурісіо Макрі зазнала поразки на президентських праймеріз.

Коментарі

Щоб залишити коментар, потрібно увійти або зареєструватися