Мінфін - Курси валют України

Встановити
13 серпня 2019, 10:02

У США заборонили держструктурам користуватися технікою Huawei і ZTE

У США почала діяти заборона на купівлю держструктурами обладнання у компаній Huawei, ZTE і низки інших китайських виробників. Про це передає «Інтерфакс-Україна».

У США почала діяти заборона на купівлю держструктурами обладнання у компаній Huawei, ZTE і низки інших китайських виробників.
Фото: korrespondent.net

У список потрапили також Hytera Communications Corporation, 34 Hangzhou Hikvision Digital Technology Company і Dahua Technology Company. Крім цього, Huawei позбавляється права на придбання в США компонентів і технологій для своєї продукції.

Порушити заборону американські відомства можуть лише один раз, при цьому вони повинні обґрунтувати свою позицію у відповідних комітетах американського конгресу.

В документі Федрезерву, поширеному в травні, 68 філій Huawei в 26 країнах і районах світу також потрапили у відповідний «чорний список», оскільки вони можуть бути задіяні в діяльності, що суперечить національній безпеці або зовнішньополітичним інтересам США».

Спостерігачі розглядають введені Вашингтоном обмеження для китайських компаній, зокрема, Huawei, як один з напрямків «торговельної війни» між США і Китаєм.

Коментарі - 2

+
+13
Corolla
Corolla
13 серпня 2019, 10:16
#
Читаешь название статьи и думаешь - всем жителям что ли запретили? Читаешь первый абзац и понимаешь, что название придумано только для привлечения внимания. Современная журналистика - она такая...
+
+45
Bebi
Bebi
13 серпня 2019, 10:53
#
Я не знаю чи заголовок виправлений після коментаря, але зараз він нормальний, і нічого там не натякає на те що заборона стосується усіх жителів, так що я хз
Щоб залишити коментар, потрібно увійти або зареєструватися