Мінфін - Курси валют України

Встановити
13 серпня 2019, 9:01

Нацбанк назвав причини зростання інфляції в липні

Фактичний показник інфляції в Україні в липні на рівні 9,1% в річному вираженні виявився вище траєкторії прогнозу, опублікованого в інфляційному звіті Національного банку за липень. Про це зазначається у коментарі НБУ.

Фактичний показник інфляції в Україні в липні на рівні 9,1% в річному вираженні виявився вище траєкторії прогнозу, опублікованого в інфляційному звіті Національного банку за липень.
Фото: flickr.com

Згідно з коментарем регулятора, відхилення обумовлено більш високими темпами зростання цін на окремі сирі продукти харчування, в той час як базова інфляція відповідає прогнозам.

В НБУ наголосили, що жорстка монетарна політика залишалася вагомим чинником, стримуючим фундаментальний тиск на ціни, зокрема, через канал обмінного курсу.

«Фактичні показники інфляції свідчать, що загальний показник інфляції перевищив траєкторію прогнозу Національного банку, насамперед через фактори з боку пропозиції продуктів харчування, зокрема, внаслідок несприятливих погодних умов», — йдеться в коментарі.

У той же час, як зазначили в НБУ, фундаментальний інфляційний тиск в цілому відповідає очікуванням НБУ.

Інфляція в Україні в липні 2019 року в річному вираженні — в порівнянні з липнем 2018 року склала 9,1%, прискорившись з 9% в річному вираженні місяцем раніше.

Коментарі - 3

+
+100
Maleficarum
Maleficarum
13 серпня 2019, 9:39
#
«Фактические показатели инфляции свидетельствуют, что общий показатель инфляции превысил траекторию прогноза Национального банка, прежде всего из-за факторов со стороны предложения продуктов питания, в частности, вследствие неблагоприятных погодных условий», — говорится в комментарии."  Это  цирк  какой то.  С  таким  укреплением   гривона  иметь   уровень  инфляции   даже выше  прогноза. Отдуплитесь  какой   будет  инфляция   при  росте   осенне-зимнем  доллара к  гривне.
+
+29
Limmilog
Limmilog
13 серпня 2019, 10:46
#
Потому что все понимают, что именно является настоящей причиной этого «укрепления», как долго это продолжится и что случится потом.
+
+3
AleksandrBank
AleksandrBank
13 серпня 2019, 11:17
#
НБУ вдруг понял, что монетарная политика в части сдерживания инфляции - не работает! Хотя ранее пытался себе повесить «звездочки».
Щоб залишити коментар, потрібно увійти або зареєструватися