Мінфін - Курси валют України

Встановити
12 серпня 2019, 17:49

Мешканці багатоповерхівок можуть укладати колективні договори на комуналку

Кабінет Міністрів затвердив типові договори на надання послуг централізованого водопостачання та водовідведення, повідомляють Українські Новини.

Кабінет Міністрів затвердив типові договори на надання послуг централізованого водопостачання та водовідведення, повідомляють Українські Новини.
Фото: news.pn

Що це значить

  • Уряд затвердив типові договори індивідуального споживача, колективного споживача (можуть укладатися з об'єднаннями співвласників багатоквартирних будинків) і типовий колективний договір.
  • Також враховані випадки, коли приміщення споживача є окремим об'єктом нерухомості в будинку.

У договорі повинен бути зафіксований тариф на водопостачання та водовідведення, розмір абонентської плати та плати за обслуговування внутрішньобудинкових мереж (для індивідуальних договорів), розмір внесків за встановлення, обслуговування та заміну будинкового лічильника.

Читайте також: Борги українців за комуналку скоротилися на 10%

Також повинні бути включені права та обов'язки сторін. Тип організації договірних відносин з виконавцями послуг будуть вибирати споживачі.

Коментарі - 1

+
0
Григорий П
Григорий П
15 серпня 2019, 20:35
#
«В договоре должен быть зафиксирован тариф на водоснабжение и водоотведение, размер абонентской платы и платы за обслуживание внутридомовых сетей (для индивидуальных договоров), размер взносов за установление, обслуживание и замену домового счетчика.» класс! А о качестве воды и водопостачання вообще ни слова!
Щоб залишити коментар, потрібно увійти або зареєструватися