Мінфін - Курси валют України

Встановити
11 серпня 2019, 11:11

В Україні змінять умови прийому абітурієнтів на бюджет

Міносвіти планує в наступному році переглянути умови прийому на бюджетну форму навчання. Про це повідомила міністр Лілія Гриневич, пише ubr.

Міносвіти планує в наступному році переглянути умови прийому на бюджетну форму навчання.
Фото: epravda.com.ua

За час останньої вступної кампанії майже 13% абітурієнтів, рекомендованих до зарахування на бюджет, відмовилися від навчання.

Це, вважають у міністерстві, свідчить про те, що подавати сім заяв у різні внз на бюджетні місця ніякої необхідності немає. Замість семи планують тільки п'ять.

«У цьому році рекомендації до зарахування на бюджет отримали 60 354 абітурієнта, які надходили на базі 11-го класу повної загальної середньої освіти. З них на 1 серпня підтвердили свій намір вчитися на пропонованих місцях 87,1%, тобто 52,8 тис. вступників», – сказала Гриневич.

Також вона нагадала, що в цьому році вступники на бакалавра або магістра могли подати на бюджетну форму навчання сім заяв на чотири спеціальності.

На контрактну форму навчання можна було подавати будь-яку кількість заяв.

Коментарі - 2

+
+113
squeez
squeez
11 серпня 2019, 14:07
#
Какая разница, подают везде, куда пройдут и пусть выберают, а те кто ниже рейтингом будут подтягиваться, как это было, что ж вам так неймётся, лучше бы выбрасывали этих пердунов старых из ВУЗов которые чушь рассказывают из 70тых годов, а то качество образования оставляет желать лучшего, давайте еще гоняйте абитуриентов чтобы они не имели возможности для манёвров
+
0
anndymova
anndymova
12 серпня 2019, 22:56
#
Лучше бы подумали о том, что молодежь выезжает из регионов в Киев, Львов или Харьков в более престижные вузы и не возвращается. В более престижные вузы дают много бюджетных мест, а вузы регионов загибаются. Нет возможности заниматься молодым учёным наукой, т.к. нужно тупо выживать.
Щоб залишити коментар, потрібно увійти або зареєструватися