Мінфін - Курси валют України

Встановити
7 серпня 2019, 17:51

Граючись навчатись легко

Сучасний світ надзвичайно швидкий та динамічний. Комп’ютери, планшети, мобільні телефони стали невід’ємною частиною нашого життя. Одні технології змінюють інші. Це нові реалії, в яких зростають наші діти.

Ви помічали, як важко сьогодні знайти те, що могло б зацікавити дитину? Чим дорослішою вона стає, тим менше проявляється інтерес до навколишнього світу та навчання. Речі, які ще вчора були бажаними, наступного дня стають непотрібними.

Я, мама 8-річного Артема, вважала, мене ця проблема торкнеться не скоро, адже він ще зовсім маленький хлопчик. Та кілька місяців тому почала помічати, що син все більше часу проводить за комп’ютерними іграми. Розповіді про динозаврів та космос змінилися розмовами про нове відео на YouTube та дорогі модні іграшки, зацікавленість якими після покупки зникала майже відразу. Знайома ситуація? Звичайно, мене як маму вона не влаштовувала зовсім.

Усе змінилось після розмови з подругою, яка порадила придбати Артему STEM-конструктор, який 100% зацікавить мого сина. А головне, він не просто гратиметься, а одночасно вчитиметься. Я була заінтригована, тож вирішила з’ясувати, що таке STEM.

STEM — це абревіатура для позначення нового підходу до освіти, за яким наука (Science) й технології (Technology) пояснюються за допомогою інженерії (Engineering) та математики (Mathematics). Відповідно STEM-конструктори вчать пізнавати та досліджувати навколишній світ, дають уявлення про його будову, та закони природи, розвивають творче мислення та уяву. Це саме те, що мені було потрібно.

Проаналізувавши асортимент, ціну та якість іграшок, які пропонують різні сайти та інтернет-магазини, я зупинился на bitkit.com.ua. В першу чергу, вразив великий вибір сертифікованих розвивальних конструкторів та STEM наборів для дітей віком від 7 років українського виробника. До кожного товару є детальний опис та інструкція, а до більшості товарів — ще й відеоінструкція, яка демонструє усі можливості обраної іграшки. Тобто ви точно знаєте, що купуєте.

Першим я придбала на BitKit розвиваючий набір на сонячних батареях 4в1 Буронозавр. Це був справжній сюрприз для хлопчика, який ще з пелюшок цікавиться динозаврами. Тато теж був у захваті. Відклавши усі справи, він спочатку допоміг сину прочитати інструкцію, а далі почали разом складати іграшку. Звичайно, спочатку вирішили зібрати динозавра, а вже пізніше робота, бурильну машину та комаху. В процесі чоловік розповідав про принцип дії сонячної батареї, як працює бур, чому рухаються роботи. Було приємно спостерігати за хлопцями, які разом проводять час, забувши про гаджети.

Настав момент випробування. На подвір’ї Артем обережно запустив свого Буронозавра. Син не міг повірити, що іграшка, яку він зібрав своїми руками, може рухатися, ходити. Такою щасливою, натхненною, повною ентузіазму я не бачила свою дитину давно. Ще довго він розповідав друзям, бабусі з дідусем та нам з татом, як потрібно з’єднувати сонячну батарею з електродвигуном, щоб пристрій рухався.

На цьому наше знайомство зі STEM іграшками не завершилось. Через декілька тижнів на Нову Пошту прийшов робот-маніпулятор RobiT, який чоловік замовив на bitkit.com.ua. вже для себе. Зібрати цей конструктор було важче, але з друзями і сином вони легко впорались. Спочатку склали механічну частину, далі підключили електроніку, а потім за допомогою комп’ютера завантажили програми в пам’ять контролера. Ви навіть не можете собі уявити, скільки захоплення було в очах цих дорослих дітей, коли маніпулятор запрацював.

З часом ми придбали ще Солікар – автомобіль, що працює на солоній воді, гідравлічний екскаватор Ковшик та мій улюблений конструктор — танцюючий робот АкроБот. І я відчуваю: незабаром на нас чекає нова зустріч з BitKit, адже скоро день народження у племінника.

Погодьтесь, чудово мати іграшки, завдяки яким дитина має можливість експериментувати, досліджувати, знаходити нестандартні рішення для вирішення проблем, розвивати просторове мислення. Спробуйте та переконайтесь, що граючись навчатися легко, весело і класно.

Коментарі - 1

+
0
Andrey M
Andrey M
8 серпня 2019, 13:42
#
Нарешті якісна реклама а не стандартний примітив :)
Щоб залишити коментар, потрібно увійти або зареєструватися