Мінфін - Курси валют України

Встановити
6 серпня 2019, 18:43

НБУ ввів підтримку онлайн-операцій з ОВДП

Учасники фондового ринку зможуть запровадити онлайн-операції з державними цінними паперами для інвесторів. Про це йдеться в повідомленні НБУ.

Учасники фондового ринку зможуть запровадити онлайн-операції з державними цінними паперами для інвесторів.
Фото: delo.ua

Що це значить

«Вперше за час існування фондового ринку України його професійні учасники отримали можливість розробляти й інтегрувати з депозитарієм Національного банку власні автоматизовані системи для здійснення онлайн-операцій з облігаціями внутрішньої державної позики», — йдеться в повідомленні.

Читайте також: Українці можуть купувати ОВДП через Приват24

Інновація стала можливою завдяки впровадженню API-технологій в депозитарій НБУ, що забезпечує можливість автоматичного взаємодії внутрішніх систем учасників фондового ринку з системою депозитарного обліку Національного банку.

Що це дасть

  • Нововведення дозволяє учасникам фондового ринку налагодити прямий зв'язок між власною системою обліку і системою депозитарію НБУ, дозволить автоматизувати не тільки звичайну операційну роботу, але і ввести наскрізні процеси для нових продуктів і послуг.
  • Зокрема, учасники фондового ринку зможуть дистанційно проводити операції з державними цінними паперами для своїх клієнтів, відкривати рахунки в цінних паперах, надавати інформаційні довідки тощо.
  • Зі свого боку, клієнти професійних учасників можуть отримати можливість здійснювати транзакції, використовуючи IT-рішення у формі мобільних додатків.

Коментарі - 2

+
0
Barmaley33
Barmaley33
7 серпня 2019, 11:42
#
А кто-нибудь знает, будет ли НБУ давать физлицам торговать ОВГЗ без участия брокеров?
+
0
987
987
7 серпня 2019, 16:28
#
Нееет, брокерская деятельность ведь не зря лицензируется. А дать брокерам заработать.
Щоб залишити коментар, потрібно увійти або зареєструватися