Мінфін - Курси валют України

Встановити
6 серпня 2019, 14:55

Укрпошта оскаржила заборону на закриття відділень у селах

Укрпошта подала апеляцію на рішення Окружного адмінсуду Києва про відновлення відділень в селах Чернігівської області та визнання недійсним стратегічного плану розвитку компанії до 2021 року. Про це повідомляє прес-служба Укрпошти, передають Ліга.Фінанси.

Укрпошта подала апеляцію на рішення Окружного адмінсуду Києва про відновлення відділень в селах Чернігівської області та визнання недійсним стратегічного плану розвитку компанії до 2021 року.
Фото: ukrinform.ua

Що відомо

Поштовий оператор звернувся в Шостий апеляційний адмінсуд з проханням скасувати рішення Окружного адмінсуду столиці від 3 липня.

Компанія вважає, що висновки суду першої інстанції прийнято з неповним з'ясуванням обставин і винесення неправильного рішення.

Укрпошта вказує, що поштові послуги можуть надаватися не лише в стаціонарних поштових відділеннях, а й у пересувних (мобільних), тому права сільських жителів не порушені.

Читайте також: «Укрпошта» знову погрожує припинити доставку пенсій

Також в компанії відзначають, що «Укрпошта» не є бюджетною організацією, тому у своїй прибуткової діяльності може самостійно визначати кількість відділень і співробітників. А Міністерство інфраструктури, як акціонер, зобов'язане не втручатися в господарську діяльність компанії.

«Таким чином, Окружний адміністративний суд Києва в особі судді Каракашьяна С. К. не мав жодних правових підстав покласти обов'язки щодо відновлення роботи стаціонарних відділень Укрпошти на Мінінфраструктури», — йдеться в повідомленні.

Як повідомлялося раніше, 3 липня Окружний адмінсуд Києва за позовом громадської організації «Громадський рух Сергія Коровченко „Оновлення“ визнав протиправною та нечинною стратегію Укрпошти в частині запровадження мобільних відділень у селах з населенням менше 2000 чоловік.

Коментарі - 1

+
0
Буква Ґ
Буква Ґ
6 серпня 2019, 15:42
#
Ну заберем как приватбанк. Капитализм окончился в 17 веке
Щоб залишити коментар, потрібно увійти або зареєструватися