Мінфін - Курси валют України

Встановити
1 серпня 2019, 14:08

НКЦПФР виявила на біржах «схематозних» операцій на 20 мільярдів

У Нацкомісії з цінних паперів та фондового ринку підрахували, що за останній рік на українських фондових біржах провели фіктивних операцій на загальну суму 20 мільярдів гривень. Про це на своїй сторінці у Facebook написав голова Нацкомісії Тимур Хромаєв.

У Нацкомісії з цінних паперів та фондового ринку підрахували, що за останній рік на українських фондових біржах провели фіктивних операцій на загальну суму 20 мільярдів гривень.
Фото: mind.ua

«20 мільярдів гривень — саме такий обсяг операцій з цінними паперами за останній рік ми визнали зловживанням або просто схематоз. Ці операції жодним чином не були пов’язані із залученням інвестицій або здійсненням інвестиційної діяльності», — повідомив Хромаєв.

За його словами, переважна більшість таких операцій були спрямовані на створення фіктивного прибутку чи збитку через необґрунтовані зміни цін. Це призводило до того, що компанії, які займалися таким, зменшували свої податкові зобов'язання.

«Хочу вкотре нагадати посередникам та їх клієнтам, емітентам, хто приходить на фондовий ринок для вирішення власних фінансових питань (схем), не пов’язаних з інвестиційною діяльністю, що їх дії не залишаються непоміченими», — додав Хромаєв.

Коментарі - 1

+
0
squeez
squeez
1 серпня 2019, 20:49
#
Схематозники :D ЗЕ обещал же диджитализацию, может уберет эти схемы, чтобы пользоваться было нечем на будущее? или это я брежу?
Щоб залишити коментар, потрібно увійти або зареєструватися