Мінфін - Курси валют України

Встановити
30 липня 2019, 18:07

З 05 серпня 2019 року всі банківські рахунки відкриватимуться за міжнародним стандартом IBAN

З 05 серпня 2019 року Forward Bank відкриватиме клієнтам нові рахунки за стандартом IBAN (міжнародний номер банківського рахунку), а діючі номери рахунків змінюватиме відповідно до вимог цього стандарту (IBAN) зі збереженням діючого номера аналітичного обліку в термін до 31 жовтня 2019 року.

Отже, у період з 5 серпня до 31 жовтня 2019 року клієнти банків у реквізитах розрахункових документів матимуть можливість зазначати як діючий номер рахунку та код банку, так і номер рахунку у стандарті IBAN.

А вже з 1 листопада 2019 року застосування IBAN стане обов’язковим для клієнтів усіх банків України під час здійснення переказів коштів як у національній, так і в іноземних валютах, зокрема під час транскордонних переказів. Тобто, всі перекази з 1 листопада 2019 року будуть здійснюватися лише з використанням IBAN.

Запровадження IBAN дасть можливість гармонізувати український платіжний простір з європейським, а також сприятиме подальшій запланованій модернізації системи електронних платежів Національного банку. Загалом використання стандарту IBAN завдяки скороченню реквізитів має зробити зручнішим оформлення розрахункових документів.

Завдяки цьому клієнти банків зможуть:

  • зручно та просто ідентифікувати платника та отримувача коштів, а також банк України, що їх обслуговує;

  • уникнути помилок у реквізитах рахунків завдяки скороченню реквізитів в розрахункових документах;

  • швидше здійснювати перекази та отримувати кошти.

Замовити картку «EasyPay» Банку Форвард

Коментарі

Щоб залишити коментар, потрібно увійти або зареєструватися