Мінфін - Курси валют України

Встановити
30 липня 2019, 12:00

ЄБРР просить Зеленського вирішити проблему з виплатами за «зеленим тарифом»

Європейський банк реконструкції і розвитку (ЄБРР) просить президента вирішити проблему виплат за «зеленим тарифом», що виникла після рішення суду. Про це йдеться у листі Зеленському з підписом директора ЄБРР в регіоні Східна Європа і Кавказ Маттео Патроні, передає ЕП.

Європейський банк реконструкції і розвитку (ЄБРР) просить президента вирішити проблему виплат за «зеленим тарифом», що виникла після рішення суду.
Фото: glavcom.ua

Що відомо

ЄБРР просить Зеленського посприяти у вирішенні питання платежів за електроенергію, вироблену поновлюваними джерелами енергії.

За словами представників банку, рішення Окружного адмінсуду викликає занепокоєння у компаній енергетичного сектору.

«Новостворений Гарантований Покупець може позбутися ресурсів для роботи в правовому полі на новому ринку електроенергії», — сказано в листі.

Як стало відомо, ДП «Гарантований покупець» 26 липня подало в Господарський суд Києва позов про стягнення з НЕК «Укренерго» авансового платежу в розмірі 1,58 млрд грн.

Причиною позову стало невиконання з боку «Укренерго» своїх зобов'язань по оплаті «Гарантованому покупцю» послуги щодо забезпечення збільшення частки виробництва електроенергії з альтернативних джерел енергії за перші 20 днів роботи нового ринку.

Читайте також: НКРЕКП оскаржила рішення суду про призупинення тарифів «Укренерго»

Нагадаємо, 27 червня Окружний адміністративний суд Києва ухвалив рішення про забезпечення адміністративного позову «Нікопольського заводу феросплавів» і призупинив дію постанови НКРЭКУ, якими були встановлені тарифи для «Укренерго» на передачу електроенергії та послуги з диспетчерського управління на друге півріччя.

Незабаром НКРЕКП прийняла нову постанову, знизивши на 10% тариф НЕК «Укренерго» на передачу е/е з 1 серпня 2019 року — до 312,14 грн/МВт-год.

Після цього «Нікопольський завод феросплавів» 22 липня знову звернувся з позовом до суду про скасування нового тарифу «Укренерго».

Нагадаємо, що Міністерство фінансів затвердило створення приватного акціонерного товариства (ПрАТ) «НЕК «Укренерго». Відповідний наказ підписала міністр фінансів України Оксана Маркарова.

Коментарі - 2

+
0
laa1999
laa1999
30 липня 2019, 14:02
#
ЕБРР *** на независимость суда, ему нужны решалы...а решить все можно -только отменой коррумпированного зеленого тарифа.
+
0
squeez
squeez
30 липня 2019, 20:38
#
200 машин же дали для людей? ну пусть еще отсыпят ЗЕ, и пустят Зеленые тарифы :D
Щоб залишити коментар, потрібно увійти або зареєструватися