Мінфін - Курси валют України

Встановити
29 липня 2019, 17:33

Пом'якшення монетарної політики буде обережним — НБУ

Національний банк України повинен бути обережним у пом'якшення монетарної політики, оскільки довіра до здатності регулятора досягати інфляційної мети тільки починає формуватися. Так вважає більшість членів монетарного комітету, йдеться у витягу з протоколу засідання комітету від 17 липня.

Національний банк України повинен бути обережним у пом'якшення монетарної політики, оскільки довіра до здатності регулятора досягати інфляційної мети тільки починає формуватися.
Фото: antikor.com.ua

Що це значить

Наголошується, що під час дискусії всі члени комітету висловилися за зниження облікової ставки в липні, зокрема вісім осіб підтримали зниження до 17% річних і лише один — до 16,5%.

Основним внутрішнім ризиком в комітеті назвали можливу затримку в проведенні ключових реформ або відкат попередніх досягнень, зокрема через судові та законодавчі рішення, які можуть істотно посилити вразливість економіки України і перешкодити продовженню співпраці з Міжнародним валютним фондом.

Читайте також: У Мінфіні очікували більшого зниження облікової ставки

Водночас окремі члени комітету не виключали можливості прискорення пом'якшення монетарної політики надалі за появ ознак швидкого зниження інфляції.

Нагадаємо, Національний банк відновив цикл пом'якшення монетарної політики і з 19 липня знизив облікову ставку до 17% річних після того, як в червні зберіг її на рівні 17,5% річних.

Коментарі - 1

+
0
squeez
squeez
29 липня 2019, 23:14
#
Вы что уже однаковые статьи за день фигачите? по сути одно и то же ... https://minfin.com.ua/2019/07/29/38568081/
Щоб залишити коментар, потрібно увійти або зареєструватися
 
сторінку переглядає 1 незареєстрований відвідувач.