Мінфін - Курси валют України

Встановити
29 липня 2019, 15:06

Мінрегіон хоче відселяти з хрущовок в житло у тому ж районі

Новий законопроект щодо комплексної реконструкції кварталів застарілого житлового фонду передбачає, що у разі відселення людей з «хрущовки» нове житло мають надавати у тому ж адміністративному районі. Про це повідомив заступник міністра ЖКГ Лев Парцхаладзе.

Новий законопроект щодо комплексної реконструкції кварталів застарілого житлового фонду передбачає, що у разі відселення людей з «хрущовки» нове житло мають надавати у тому ж адміністративному районі.
Фото: stroyobzor.ua

«Ми ввели низку обов’язкових вимог, які захищають інтереси людей у випадку реконструкції застарілого житла. Наприклад, що дуже важливо, — спочатку повинен будуватися пусковий будинок, куди переселяються мешканці з 2-3 старих будинків, і тільки після цього застаріле житло зноситься і на його місці будується нове. У такому випадку люди краще відносяться до переїзду, коли бачать нове готове приміщення і переїздять в нову квартиру з вже готовим ремонтом. Крім цього, важливо, щоб люди залишалися жити в своїх же районах, до яких вони звикли. Щоб вони продовжували користуватися тією ж соціальною інфраструктурою — школами, лікарнями і тощо», — наголосив він.

Також новий законопроект пропонує 2 варіанти вирішення питання з «хрущовками»: реконструкцію та знесення.

 Інвестиції в нерухомість

За словами Парцхаладзе, проводити реновацію застрілого житла із знесенням старих будинків та будівництвом нових буде вигідно інвесторам у великих містах, в інших населених пунктах місцева влада із залученням інвесторів має проводити реконструкцію.

«Важливо ще те, що зносити старі будинки і будувати нові можливо і вигідно тільки у великих містах — містах-мільйонниках. Тут вартість житла висока, вона дозволить інвестору зайти в такі проекти. А в невеликих населених пунктах це практично неможливо, там є сенс проводити реконструкцію будівель. І це може бути або міська програма, або державна. У Києві є програма 70/30. Є програма в Мінрегіоні через Фонд енергоефективності, наприклад, — „теплі кредити“, — додав він.

Парцхаладзе підкреслив, що питання застарілого житла сьогодні потребує першочергового вирішення, адже із 1 млрд кв. м всього житла в Україні близько 70-80% є застарілим.

Крім цього, чинний з 2006 року закон щодо реконструкції „хрущовок“ виявився неефективним та не зміг запровадити на практиці масову реновацію застарілого житла.

Отримати персональну пропозицію від забудовника

Коментарі - 8

+
+25
AleksandrBank
AleksandrBank
29 липня 2019, 16:24
#
Зам.министра наверное не знает, но скорее он уже не будет замом через 1-1,5 мес.
+
0
yarg
yarg
29 липня 2019, 16:29
#
Забываем.
приходит новая власть - некомпетентные вруны и воры. Им не до жилищных реформ.
+
+58
Captain  Cisco
Captain Cisco
29 липня 2019, 16:40
#
Старые вруны и воры были компетентными.
+
0
yarg
yarg
29 липня 2019, 16:50
#
На фоне новых — да.
вы еще не смотрели «обучение новых депутатов» в Трускавце. С картинками оленей и детскими матюками на слайдах? посмотрите.

https://strana.ua/news/214047-deputaty-sluhi-naroda-nachali-nedelnyj-intensiv-v-truskavtse.html
+
0
Andrey M
Andrey M
29 липня 2019, 17:00
#
+15 :)
+
0
yarg
yarg
29 липня 2019, 17:04
#
Да хоть + 15 , хоть + 25,  но когда новая власть на вопрос ведущего «как вы относитесь к предыдущему составу рады. Варианты ответов »хорошо«  , »плохо« »не знаю« , пишут поперек слайда вариант »хуйкин" и массово голосую за него - это много говорит об уровне этой власти. Добавить просто нечего.
+
0
Andrey M
Andrey M
29 липня 2019, 17:09
#
А ви вийдіть на вулицю і запитайте чи «пересічний» згоден з даним висловом - там буде більше 73% позитивних відповідей:) ) )
А у вас є підтвердження що такого «креативщика» масово всі підтримали?

Ну і сайт https://strana.ua, як і канали 112 чи Ньюз 1, на які все частіше посилаються порохоботи - це вагомий і достовірні канали ЗМІ. Чомусь мене не дивує ще з виборчої кампанії що вони є джерелами інформації для прихильників Порошенко і його команди. Не даремно кум путлера медведчук неодноразово таємно зустрічався з «патріотом» Порошенко...
+
0
yarg
yarg
29 липня 2019, 17:21
#
На улице я этот ответ могу получить в любое время и по любому поводу. это и так понятно.
и самого креативщика так будут называть через месяц-полтора.
Я об интелектуальном уровне этих людей.

Сайт страна.уа я взял потому , что он один из тех , кто яростно поддерживает новую власть и клеймит старую. Заподозрить их в фейке - глупо. Если бы я ссылался на 5 канал - тогда другое дело.
Щоб залишити коментар, потрібно увійти або зареєструватися