Мінфін - Курси валют України

Встановити
24 липня 2019, 16:20

НБУ поновить дослідження щодо цільового рівня інфляції

Рада Національного банку за підсумками засідання 23 липня рекомендувала правлінню регулятора оновити дослідження обґрунтованості цільового рівня інфляції. Про це повідомив голова Ради Богдан Данилишин.

Рада Національного банку за підсумками засідання 23 липня рекомендувала правлінню регулятора оновити дослідження обґрунтованості цільового рівня інфляції.
Фото: leadership.name

Що це значить

«У зв'язку зі значними структурними змінами в економіці України оновити дослідження обґрунтованості цільового рівня інфляції і поінформувати Раду про результати до кінця 2019 року», — написав він у Facebook.

За його словами, Рада НБУ також рекомендувала правлінню регулятора провести дослідження рівня сприйняття окремих комунікацій НБУ різними економічними агентами, зокрема, з приводу очікувань учасників ринку щодо змін у політиці або обґрунтованості зміни прогнозів.

Читайте також:Інфляція знизиться до 6,3% до кінця року — НБУ

Рада НБУ також рекомендував в межах Стратегії розвитку фінансового сектору на 2020-2025 рр. при взаємодії з іншими регуляторами фінансового сектору розробити план розвитку фінансового ринку для поліпшення дії монетарного трансмісійного механізму.

Крім того, Рада НБУ рекомендувала в регулярних звітах правління про грошово-кредитну політику висвітлювати питання впливу грошово-кредитної політики на умови і динаміку кредитування в Україні. «Оцінка грошово-кредитної політики і її впливу на соціально-економічний розвиток потребує ретельнішого вивчення реакції кредитного ринку (як ключового для рівня ділової активності в країні) на зміни в грошово-кредитній політиці», — наголошується в повідомленні.

Читайте також: Україна вибула з топ-20 країн з найвищою інфляцією — НБУ

Нагадаємо, за даними Госттату, дефляція в Україні в червні склала 0,5%, тоді як в річному вимірі зафіксована інфляція на рівні 9%.

Поквартальний прогноз НБУ передбачав зниження річної інфляції до кінця першого кварталу поточного року до 8,6%, утримання її на цьому рівні у другому кварталі з подальшим зниженням до 7,3% за підсумками третього кварталу і 6,3% – за підсумками 2019 року.

Коментарі - 2

+
0
Андрей Иванов
Андрей Иванов
24 липня 2019, 17:14
#
Этот Данилишин всё время мутит воду. Хочет печатать деньги. Типа экономику разгоним. Но в целом создается впечатление, что он просто хочет напомнить о себе.
+
0
36619677
36619677
24 липня 2019, 18:09
#
При чому повідомлення про початок будівництва можна було подати онлайн. https://e-dabi.gov.ua/
Але наразі послуга недоступна через зміни в законодавстві.
Щоб залишити коментар, потрібно увійти або зареєструватися